*TRADYCYJNE JADŁO Kiełbasa biała (250g) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 280137???????
Klasyczna biała kiełbasa z Wielkopolski. Znakomicie doprawiona czosnkiem i majerankiem. Przyrządzona z najlepszego gatunku mięsa. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. UWAGA! >> OD JUŻ PRZYJMUJEMY ZAMÓWIENIA NA WIELKANOCNĄ KIEŁBASĘ >>> PROSIMY O WCZEŚNIEJSZE SKŁADANIE ZAMÓWIEŃ >>>

Kiełbasa biała

UWAGA: Produkt wagowy. Ostateczna cena uzależniona od rzeczywistej wagi produktu.

 

Producent: Tradycyjne Jadło
Skład: mięso wieprzowe 96%,pozostałe 4%: zioła i przyprawy naturalne, sól kamienna.

Przepis

Wielkanocny żurek na zakwasie
Wielkanocny żurek na zakwasie

Składniki:

  • 1,5 l wywaru
  • 400 g białej kiełbasy
  • 400 g wędzonych żeberek lub boczku
  • 2-4 suszone grzyby
  • 500 ml zakwasu z kiszonej kapusty
  • 2 ząbki czosnku
  • śmietana
  • ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, majeranek
  • chrzan
  • opcjonalnie: mąka do zagęszczenia zupy

Przygotowanie:

Zagotowujemy wywar z dodatkiem suszonych grzybów, żeberek lub boczku. Dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu oraz 3 liście laurowe. Po 20 minutach dodajemy surową białą kiełbasę i gotujemy kolejnych 20 minut. Po tym czasie dodajemy stopniowo zakwas i czosnek. Pozostawiamy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania zabielamy żurek śmietaną, opcjonalnie zagęszczamy odrobiną mąki i doprawiamy do smaku, dodajemy też chrzan. Ważne, aby majeranek dodać pod koniec gotowania - w przeciwnym razie żurek będzie miał gorzki posmak.

 

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food