
*TRADYCYJNE JADŁO Kiełbasa biała wiankowa parzona (250g) (f)
Delikatna biała kiełbasa doprawiona pieprzem i ziołami, parzona. Przygotowana z najlepszego gatunku chudego mięsa.
Kiełbasa biała wiankowa
Delikatna kiełbasa powstała z wybranych chudych kawałków szynki. Dzięki delikatnemu przyprawieniu łamanym pieprzem i sparzeniu uzyskała niepowtarzalny i wyrazisty smak.
UWAGA: Produkt wagowy. Ostateczna cena uzależniona od rzeczywistej wagi produktu.
Producent: Tradycyjne Jadło
Składniki: mięso wieprzowe 96%, pozostałe 4%: zioła i przyprawy naturalne w tym gorczyca, sól. Konserwowane solą i solą peklową.
M
|
Marek 08-03-2021
Najlepsza jaką jadłem! |
Przepis
Domowe pierogi z farszem z białej kiełbasy to ciekawa odmiana od wszystkich znanych nam pierogów. Niesamowite w smaku i banalnie proste w przygotowaniu.
SKŁADNIKI:
Farsz:
- 1,5 kg białej kiełbasy
- 2 cebule
- 2 łyżeczki tartego chrzanu
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól
- pieprz
Ciasto:
- 600g mąki pszennej
- 1 jajko
- woda letnia do sklejania ciasta
- 1 łyżeczka soli
- 50 ml oliwy
PRZYGOTOWANIE:
Kiełbasę wyjmujemy z flaka i przekładamy do miski. Na maśle smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę. Wrzucamy do mięsa, dodajemy chrzan i doprawiamy solą i pieprzem, uważając na ilość, ponieważ biała kiełbasa jest zazwyczaj doskonale przyprawiona, trzeba to jedynie wydobyć. W misce wyrabiamy ciasto, przekładamy na stolnicę, wałkujemy i szklanką i wycinamy kółka. Farsz nakładamy na środek i formujemy zgrabne pierogi. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Od wypłynięcia gotujemy ok. 30 sekund. Wykładamy na talerz, polewamy oliwą lub roztopionym masłem z podsmażoną cebulką.