BEZGLUTENOWE BIO

DIET-FOOD Makaron z czarnej soi spaghetti bezglutenowy (200g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5901549275377

Makaron spaghetti z czarnej soi.

Masa netto: 200g

Skład: mąka z czarnej organicznej soi.

Producent: Diet Food.

Kraj pochodzenia: Chiny.

Importer:
PPHU MIPAMA Sp. J., ul. Rogatka 7A, 62-860 Opatówek.

Certyfikacja: PL-03-003282, rolnictwo spoza UE.

+ 400% więcej białka i błonnika.
- 60% mniej weglowodanów niż inne makarony.
Bogaty w żelazo.
Nie zawiera sodu.
Bez glutenu.

Wyjątkowy makaron wykonany z 100% ekologicznej soi, dostarcza organizmowy cennego błonnika, jest bezglutenowy i bardzo bogaty w białko. Łatwiej przyswajalny niż gotowana soja, o niskim indeksie glikenicznym. Doskonała alternatywa dla osób odchudzających się, bezglutenowców, diabetyków, wegetarian i wegan.


Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 322,5kcal/1344kJ
białko: 45,1g
tłuszcz: 3,6g
węglowodany: 16,2g
błonnik: 21,1g
sód: 7mg

Data minimalnej trwałości: co najmniej 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie