ECOMIL Napój kokosowy bez cukru (200ml) - BIO
Napój kokosowy bez cukru BIO
Objetość netto: 200ml
Producent: ECOMIL
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Hiszpania
Skład: baza kokosowa* 99.4% (woda, krem kokosowy* 8.5%), skrobia z tapioki*, naturalny aromat kokosowy*, sól morska
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 139/34
Białko (g): 0,2
Węglowodany (g): 2
W tym cukry (g): <0,3
Tłuszcz (g): 2,7
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,5
Sól (g): 0,1
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
PRODUKT BEZ LAKTOZY: TAK
PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK
PRODUKT WEGAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
SKŁADNIKI:
NA 4 PORCJE
- 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
- 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
- 3 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka posiekanych rodzynek
- 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
- 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego
PRZYGOTOWANIE:
Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.