BEZ LAKTOZY WEGETARIAŃSKI BIO

ECOMIL Napój kokosowy niesłodzony (1l) - BIO

  • (6 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 8428532121437
    Producent: ECOMIL
  • Napój kokosowy Ecomil może być kwalifikowany jako ”bezcukrowy”, ponieważ zawiera mniej niż 0,5g cukrów na 100ml lub na 100g, oraz jako ”niesłodzony”, ponieważ żaden z użytych składników nie jest użyty ze względu na swoje właściwości słodzące

    Napój kokosowy bez cukru, niesłodzony ekologiczny
    Zawiera naturalnie występujące cukry (<0,3g/100g)

    (zgodnie z regulacją KE nr. 1924/2006.)

    Bez glutenu

    Bez laktozy

    Produkt wegański

     

    Objętość netto: 1l

    Producent: ECOMIL

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj producenta:Hiszpania

    Skład: baza kokosowa* 99,4% (woda, miąższ kokosowy* 8,5%), skrobia z tapioki*, naturalny aromat kokosowy*, sól morska
    *produkt rolnictwa ekologicznego

    Wartość odżywcza w 100g produktu:
    Wartość energetyczna: 33,1kcal (123 kJ)
    Białko: 0,2g
    Węglowodany: 2,0g
     - w tym cukry: <0,5g
    Tłuszcz: 2,7g
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5g
    Sól: 0,04g

    Certyfikacja: ES-ECO-020-CV, rolnictwo UE.
    Wyprodukowano przez:
    NUTRIOPS S.L. R.G.S.A. 26.02836/MU, Avda, Cabecicos Blancos, Parcela 18.2.B, Parque Empresarial Cabecicos Blancos, 30892 Librilla-Murcia-Spain.

    Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 5 dni.

    Data minimalnej trwałości:
    nie krótsza niż 3 miesiące.

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez laktozy: TAK

    Bez cukru TAK

    Bez sztucznych barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: TAK 

    Bez drożdży: TAK 



    Przepis

    Majonez wegański - odżywczy i zdrowy
    Majonez wegański - odżywczy i zdrowy

    SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):

    • ½ szklanki migdałów bez skórek  
    • ½ szklanki orzechów nerkowca  
    • ¼ szklanki oliwy z oliwek  
    • ¼ szklanki chłodnej wody  
    • 1 łyżka pasty tahini  
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka octu jabłkowego  
    • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
    • 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu  
    • 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)  
    • 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej  
    • szczypta mielonego pieprzu

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

     

    Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.