BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ECOMIL Napój kokosowy słodzony syropem z agawy (1l) - BIO

Kod: 8428532121420
Producent: ECOMIL

Napój kokosowy słodzony syropem z agawy (1l) - BIO

Objętość netto: 1000ml

Producent: ECOMIL, Hiszpania.

Składniki: woda, napój kokosowy* 8,5%, syrop z agawy*, skrobia z tapioki*, naturalny aromat kokosowy*, sól morska, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*. Produkt jest wytwarzany w zakładzie w którym przetwarza się orzechy.
*produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza w 100ml produktu:

  • Wartość energetyczna: 50kcal (192 kJ)
  • Białko: 0,1g
  • Węglowodany: 5,96g
  • w tym cukry: 3,5g
  • Tłuszcz: 2,3g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9g
  • Sól: 0,1g

Certyfikacja: ES-ECO-020-CV, rolnictwo UE/spoza UE.

Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 5 dni.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Przepis

Jaglanka z owocami na śniadanie
Jaglanka z owocami na śniadanie

SKŁADNIKI:

NA 4 PORCJE

  • 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
  • 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
  • 3 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka posiekanych rodzynek
  • 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
  • 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego

 

PRZYGOTOWANIE:

Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać  pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.