ECOMIL Napój kokosowy słodzony syropem z agawy (1l) - BIO
Napój kokosowy słodzony syropem z agawy (1l) - BIO
Objętość netto: 1000ml
Producent: ECOMIL, Hiszpania.
Składniki: woda, napój kokosowy* 8,5%, syrop z agawy*, skrobia z tapioki*, naturalny aromat kokosowy*, sól morska, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*. Produkt jest wytwarzany w zakładzie w którym przetwarza się orzechy.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
- Wartość energetyczna: 50kcal (192 kJ)
- Białko: 0,1g
- Węglowodany: 5,96g
- w tym cukry: 3,5g
- Tłuszcz: 2,3g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9g
- Sól: 0,1g
Certyfikacja: ES-ECO-020-CV, rolnictwo UE/spoza UE.
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 5 dni.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Przepis
SKŁADNIKI:
NA 4 PORCJE
- 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
- 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
- 3 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka posiekanych rodzynek
- 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
- 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego
PRZYGOTOWANIE:
Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.