BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ECOMIL Napój kokosowy ekologiczny, niesłodzony (1l) - BIO

Kod: 8428532121437
Producent: ECOMIL
Organiczne mleczko kokosowe Ecomil można spożywać o każdej porze dnia, na gorąco lub na zimno, w kawie lub herbacie i może być wykorzystywane do przygotowywania przepisów: sosów, ciast, ciast.

Objętość netto: 1l

Producent: ECOMIL

Kraj producenta: Hiszpania

Składniki: baza kokosowa* 99,4% (woda, miąższ kokosowy* 8,5%), skrobia z tapioki*, naturalny aromat kokosowy*, sól morska *produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna: 33,1kcal (123 kJ)
  • Białko: 0,2g
  • Węglowodany: 2,0g  - w tym cukry: <0,5g
  • Tłuszcz: 2,7g  - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5g
  • Sól: 0,04g

Certyfikacja: ES-ECO-020-CV, rolnictwo UE. Wyprodukowano przez: NUTRIOPS S.L. R.G.S.A. 26.02836/MU, Avda, Cabecicos Blancos, Parcela 18.2.B, Parque Empresarial Cabecicos Blancos, 30892 Librilla-Murcia-Spain.

Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 5 dni. Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

  • Produkt naturalny: TAK 
  • Produkt wegetariański: TAK 
  • Produkt wegański: TAK 
  • Bez laktozy: TAK
  • Bez cukru TAK
  • Bez sztucznych barwników: TAK 
  • Bez konserwantów: TAK 
  • Bez jaj: TAK
  • Bez orzechów: TAK 
  • Bez drożdży: TAK 

Przepis

Majonez wegański - odżywczy i zdrowy
Majonez wegański - odżywczy i zdrowy

SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):

  • ½ szklanki migdałów bez skórek  
  • ½ szklanki orzechów nerkowca  
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek  
  • ¼ szklanki chłodnej wody  
  • 1 łyżka pasty tahini  
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka octu jabłkowego  
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu  
  • 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)  
  • 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej  
  • szczypta mielonego pieprzu

 

PRZYGOTOWANIE:

Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

 

Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.