


ECOMIL Napój kokosowy niesłodzony (1l) - BIO
Objętość netto: 1l
Producent: ECOMIL
Kraj producenta: Hiszpania
Składniki: baza kokosowa* 99,4% (woda, miąższ kokosowy* 8,5%), skrobia z tapioki*, naturalny aromat kokosowy*, sól morska *produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 33,1kcal (123 kJ)
- Białko: 0,2g
- Węglowodany: 2,0g - w tym cukry: <0,5g
- Tłuszcz: 2,7g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5g
- Sól: 0,04g
Certyfikacja: ES-ECO-020-CV, rolnictwo UE. Wyprodukowano przez: NUTRIOPS S.L. R.G.S.A. 26.02836/MU, Avda, Cabecicos Blancos, Parcela 18.2.B, Parque Empresarial Cabecicos Blancos, 30892 Librilla-Murcia-Spain.
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 5 dni. Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
- Produkt naturalny: TAK
- Produkt wegetariański: TAK
- Produkt wegański: TAK
- Bez laktozy: TAK
- Bez cukru TAK
- Bez sztucznych barwników: TAK
- Bez konserwantów: TAK
- Bez jaj: TAK
- Bez orzechów: TAK
- Bez drożdży: TAK
K
|
Kasia 06-09-2021
Najsmaczniejsze mleko roślinne jakie piłam |
A
|
Ania 11-06-2021
Wg mnie najmaczniejszy napój kokosowy na rynku. I do tego najlepszy skład. |
J
|
J. 19-07-2020
Jest to mleko z najlepszym składem, bez gumy guar, oleju itp. Pyszne. |
AD
|
Andrzej Domagalski 22-04-2018
Moja wnuczka uwielbia płatki owsiane na mleku kokosowym. I to jest dla mnie najlepsza opinia. |
M
|
Magdalena 17-09-2017
Bardzo dobre mleko.Używam do kurkuma latte,zup i smoothe |
KP
|
Kasia Patyńska 24-07-2017
suuuuper mega szybka wysyłka mleko pyszne |
Przepis
SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):
- ½ szklanki migdałów bez skórek
- ½ szklanki orzechów nerkowca
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- ¼ szklanki chłodnej wody
- 1 łyżka pasty tahini
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu
- 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)
- 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej
- szczypta mielonego pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.