Jaglanka z owocami na śniadanie
2
SKŁADNIKI:
NA 4 PORCJE
- 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
- 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
- 3 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka posiekanych rodzynek
- 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
- 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego
PRZYGOTOWANIE:
Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.
Produkty powiązane z artykułem
Podobne artykuły