

Grillowane ekologiczne warzywa
22-04-2024
Przepis pochodzi od Cristiny Catese, autorki książki „Italia. Amore mio".
Przygotowanie: 5 min
Gotowanie: 10 min
Poziom: łatwy
Składniki na 4 porcje:
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 1 papryka
- 2 borowiki
- 2 cebule
- 1 pak choi
- 4 gałązki rozmarynu
- 4 gałązki tymianku
- 4 gałązki mięty
- 6 ząbków czosnku
- oliwa z oliwek extra vergine
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Kroimy cukinię, bakłażan i grzyby w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Cebulę i paprykę kroimy na 4 części. Warzywa podsmażamy na patelni grillowej, kontrolując aby równomiernie się rumieniły. Podajemy razem z oliwą, solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem oraz ziołami.
Produkty powiązane z artykułem
Podobne artykuły