WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Rodzynki sułtanki ekologiczne (500g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5908249974050
Rodzynki BIO to suszone powoli owoce winogron z upraw ekologicznych. Rodzynki ekologiczne są niesiarkowane, a brązowy kolor owoców świadczy, że suszono je na słońcu , czyli w znany od wieków i najbardziej naturalny sposób. Skoncentrowana w wyniku tego procesu ilość łatwo przyswajalnego cukru gronowego pozwala dostarczyć dużą dawkę energii w małej porcji. >>> Rodzynki sułtanki to doskonała przekąska oraz dodatek do wypieków, deserów i sałatek. To świetny zastrzyk energii przed intensywnym treningiem czy ważnym egzaminem. Rodzynki są jednymi ze zdrowszych przekąsek, zawierają sporo błonnika oraz cennych pierwiastków takich jak potas, żelazo, fosfor, mangan oraz miedź. Rodzynki stanowią również ciekawy dodatek do potraw, przełamując swoją słodyczą  dania zarówno mięsne jak i warzywne. Dodane do sałatek albo ciasta urozmaicą i wzbogacą ich smak.

Masa netto: 500 g
Producent: ORGANIC
Składniki: rodzynki sułtanki*, olej słonecznikowy* (max.0,5%)
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli

Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal)
: 1372/324
Węglowodany (g): 71,0
 - w tym cukry (g): 67,0
Tłuszcz (g): 1,1
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,0
Białko (g): 2,6
Sól (g): 0

Możliwe alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. 
Certyfikat: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE 
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkt naturalny: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

 

Przepis

Jaglanka z owocami na śniadanie
Jaglanka z owocami na śniadanie

SKŁADNIKI:

NA 4 PORCJE

  • 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
  • 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
  • 3 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka posiekanych rodzynek
  • 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
  • 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego

 

PRZYGOTOWANIE:

Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać  pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.