EKO WITAL

EKOWITAL Nasiona chia  (200g) - BIO

EKOWITAL Nasiona chia (200g) - BIO

Nasiona chia są zaliczane do "superfoods". Można je spożywać i przyrządzać na wiele sposobów: jako surowe nasiona, zalane wodą lub sproszkowane. Same nasiona są bez smaku więc można dodać je do wszystkiego. >> Dawkowanie: Dorośli - do 15 g (2 łyżki) nasion chia dziennie. Dzieci od 5 do 18 lat - 1.4 do 4.3 g nasion dziennie....

11,99 zł
EKOWITAL Figi suszone ekologiczne (150g) - BIO

EKOWITAL Figi suszone ekologiczne (150g) - BIO

Suszone figi odznaczają się największą zawartością wapnia ze wszystkich owoców, posiadają go prawie tyle samo co w szklance mleka! Polecamy jako dodatek do porannej owsianki, ciast, deserów. Suszone figi mogą zmniejszyć rozdrażnienie, nerwowość, zmęczenie, a także poprawiać sen, pamięć i usprawnić myślenie....

11,59 zł
EKOWITAL Mąka orkiszowa typ 1850 (1kg) - BIO

EKOWITAL Mąka orkiszowa typ 1850 (1kg) - BIO

Mąka orkiszowa ma orzechowy i słodkawy smak, przez co zwraca szczególną uwagę osób zajmujących się wypiekami. Orkisz ma ściśle przylegającą do ziarna łuskę, która jest zdejmowana tuż przed przemiałem na mąkę. łuska ta nie tylko chroni ziarno przed zanieczyszczeniami z zewnątrz, ale również pomaga mu zachować składniki odżywcze i świeżość....

11,59 zł
EKOWITAL Biszkopty (200g) - BIO

EKOWITAL Biszkopty (200g) - BIO

Słodkie biszkopty pokryte cukrem. Wyprodukowane z ekologicznych składników: mąki pszennej, cukru i jaj. Tradycyjne i idealne biszkopty do przygotowania tiramisu. ...

11,59 zł
EKOWITAL Koncentrat pomidorowy (200g) - BIO

EKOWITAL Koncentrat pomidorowy (200g) - BIO

Produkt idealnie nadający się do zup, sosów. Stworzony z ekologicznego ekstraktu z pomidorów. Koncentrat pomidorowy to produkt otrzymany ze świeżych (lub mrożonych) dojrzałych, czerwonych pomidorów poddanych procesowi przetarcia i zagęszczania do określonej zawartości ekstraktu, utrwalony fizycznie lub chemicznie” Produkcja koncentratu polega na uzyskaniu przecieru, a następnie jego odwodnieniu do żądanego stężenia suchej masy; stosuje się 3-10 krotne zagęszczenie. Jest produktem nietrwałym i wymaga utrwalenia (najczęściej termicznego). Po rozlaniu do opakowań i hermetycznym zamknięciu koncentrat pomidorowy poddaje się pasteryzacji (w temp. ok. 100 st. C, 25-50 minut) lub sterylizacji (powyżej 100 st. C). Straty Wit.C w czasie produkcji koncentratu pomidorowego wynoszą ok.50%; karotenoidów ok. 70%, a witamin z grupy B 40-70%. Okres przechowywania koncentratu pomidorowego w temperaturze 0-18 st. C, wynosi nie mniej niż 12 miesięcy (opakowania szklane) i 9 miesięcy (opakowania metalowe)....

11,29 zł