



*WASĄG Polędwica ekologiczna tradycyjna (100g) - BIO
Polędwica tradycyjna jest dodatkiem, który pasuje nie tylko do kanapek. Z powodzeniem można ją zastosować do sałatek, którym nadaje mięsnego aromatu. Jest ona również dobrym dodatkiem do obiadu w daniach takich jak zapiekanki ziemniaczane czy makaronowe.
UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.
>>> Możliwość pokrojenia wędliny w plastry - na życzenie klienta.
Krojenie możliwe tylko do 500g. Pozostała część produktu powyżej 500g sprzedawana jest w pełnym kawałku.
Masa netto: minimalna 100g lub wielokrotność 100g (np. 0,5kg = 5szt.)
Producent: WASĄG
Skład: mięso wieprzowe ze schabu EKO (do wyprodukowania 100g produktu użyto 105,3g schabu wieprzowego EKO), sól, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu.
*składnik rolnictwa ekologicznego pod kontrolą
Do wyprodukowania 100g produktu użyto 105,3g schabu wieprzowego EKO
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 715kJ/171kcal
tłuszcz 9,2g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0g
węglowodany <0,5g
- w tym cukry <0,5g
białko 22,0g
sól 1,8g
Ekogwarancja PTRE RE-06/2003/PL, nr certyfikatu PTRE-001920-04
Produkty ekologiczne firmy Wasąg cieszą się dużym uznaniem w regionie. Cały proces technologiczny odbywa się pod nadzorem technologów.
W ciągłej sprzedaży jest szeroki asortyment wędzonek. Są to wędzonki surowe, o przedłużonym okresie przydatności do spożycia. Charakteryzują się one wyjątkowym smakiem i delikatnym aromatem.
Cykl produkcyjny polega na długim wędzeniu dymem zimnym, co wpływa na czystość mikrobiologiczną wyrobu.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |