Mieszanka na chleb słonecznikowy bezglutenowy bez laktozy 500g LABETA
Mieszanka na chleb słonecznikowy bezglutenowy bez laktozy.
Skład: skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, płatki ziemniaczane (płatki ziemniaczane, emulgator: mono- i diglicerydy kwasó tłuszczowych, stabilizator: difosforany, przeciwutleniacz: estry kwasów tłuszczowychz kwasem askorbinowym i pirosiarczyn sodu, barwnik: kurkumina), ziarno słonecznika 9%, mąka kukurydziana, sól spożywcza, drożdże, zagęstnik : guma guar, kminek, cukier, barwnik: karmel amoniakalny, środek do przetwarzania mąki: fosforany wapnia, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, kwas: kwas cytrynowy.
Masa netto: 500g
Pochodzenie: Czechy.
Wartość odżywcza - w produkcie przygotowanym zgodnie z instrukcją na 100g:
Wartość energetyczna: 239kcal (1002 kJ)
Białko: 3,3g
Węglowodany: 43,0g
w tym cukry: <0,5g
Tłuszcz: 5,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6g
Błonnik: 2,3g
Sól: 1,5g
Laktoza: < 0,01g
Producent: LABETA, a.s. Drenice 81, 537 01 Chrudim, Czechy.
Dystrybutor: Eko-Wital Sp. z o. o., Ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa.
Informacje dodatkowe
Produkt bezglutenowy, bez laktozy.
Mieszanka do przygotowania popularnego bezglutenowego chleba słonecznikowego do codziennego spożycia.
Opakowanie zawiera 490g mieszanki + 10g suszonych drożdży. Dodać jedynie letnią wodę.
Sposób przygotowania w piekarniku: połączyć zawartość obu opakowań, dodać 400-420ml letniej wody, za pomocą robota kuchennego lub drewnianej łyżki wyrobić w misce ciasto ,następnie przełożyć je do natłuszczonej i wysypanej bezglutenową mąką formy na chleb (lub mniejszej formy tortowej). Pozostawić w cieple do wyrośnięcia na 60-75 minut. Piec w temperaturze 170-180 st.C przez 60 minut.
Sposób przygotowania w wypiekaczu do chleba: do komory wypiekacza wlać 400-420ml letniej wody (nie należy wlewać większej ilości wody niż zalecana, ponieważ ciasto staje się rzadkie podczas mieszania), wsypać mieszankę do przygotowania chleba, dodać suszone drożdże i nastawić program trwający ok. 2 godziny. (np. Szybki, Sprint, Gluten free itp.). Po wymieszaniu zaleca się ściągnięcie ciasta z brzegów do środka za pomocą łopatki. Wypiekacz do chleba zadba o wymieszanie składników, wyrośnięcie i upieczenie chleba.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |