WEGETARIAŃSKI BIO

EKO BARĆ Miód leśny spadziowo - nektarowy (1kg) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 3462
    Producent: EKO BARĆ
  • Przepis

    Muffiny z orzechami arachidowymi
    Muffiny z orzechami  arachidowymi

    SKŁADNIKI:

    • 4 łyżki płatków owsianych pełnoziarnistych  
    • 100 g jogurtu naturalnego 
    • 100 g mąki pszennej razowej
    • 100 g orzechów ziemnych prażonych bez soli
    • 3 łyżki miodu leśnego  
    • 50 g cukru trzcinowego brązowego 
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bio
    • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
    • 50 g masła orzechowego Terrasana
    • 1 jajo ekologiczne

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Połowę  orzechów  posiekać,  wymieszać  z  mąką  i  proszkiem  do pieczenia.  Płatki  owsiane  wymieszać  z  jogurtem  i  odstawić  na  kilkanaście  minut.  Jajo  wymieszać  z  cukrem,  olejem  i masłem orzechowym.  Dodać  do  nasiąkniętych  płatków  owsianych.  Całość wymieszać i przekładać do foremek na muffiny. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.  Pozostałe orzechy zanurzyć w miseczce z miodem i wyłożyć na wierzch każdej muffiny. Piec około 25 minut.