


SANT’ANNA Parmezan w kawałku (125 g) - BIO
Kod: 5201106194029
Producent: SANT’ANNA
Ekologiczny ser Parmigiano Reggiano w kawałku, to wyjątkowy produkt, który łączy w sobie tradycję, smak i dbałość o środowisko naturalne. Produkowany zgodnie z najwyższymi standardami jakości, po 14 miesięcznym okresie dojrzewania, ser osiąga pełnię swojego smaku, konsystencji i aromatu. Ma słodko-pikantny, głęboki smak, naturalną, jadalną skórkę.
>>> Osoby z nietolerancją laktozy mogą śmiało jeść Parmigiano Reggiano, ponieważ ser ten nie zawiera laktozy, która w ciągu pierwszych 48 godzin przetwarzania, dzięki obecności mikroflory bakterii mlekowych , zostaje całkowicie przekształcona w kwas mlekowy w procesie fermentacji mlekowej.
>>> Minimalny okres dojrzewania: 14 miesięcy.
Więcej
Masa netto: 125 g
Producent: SANT’ANNA
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Włochy
Składniki: MLEKO BIO, sól, bakterie fermentacji kwasu mlekowego.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 1671 kJ/402 kcal
Tłuszcz: 30,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20,0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 32 g
Sól: 1,6 g
Alergeny: mleko
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK