WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Pestki dyni ciemnozielone BIO (150g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249974098
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub podprażyć i posypywać desery.

    Pestki dyni ciemnozielone ekologiczne

    Masa netto: 150g

    Składniki: pestki dyni ciemnozielone ekologiczne
    Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy oraz sezam.

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

     

     

    Przepis

    Domowa granola
    Domowa granola

    W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem.

     

    W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem. 

     

    Składniki:

      • 2 szklanki płatków bezglutenowych (ryżowych, gryczanych etc.)
      • ½ szklanki oliwy z oliwek - mleko roślinne i owoce do podania, laska wanilii do przechowywania  

    Wykonanie:

    Składniki płynne połącz z suchymi w dużej misce i przełóż do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, często mieszając by uniknąć przypalenia. Wystudź, przełóż do słoja z laską wanilii dla nadania aromatu. Podawaj na pyszne śniadanie i ciesz się prawdziwą energią.

     

     

    autor przepisu: natchniona.pl