PIU BENE Chleb z mąką teff i nasionami dyni bezglutenowy (250g) - BIO
Chleb z mąką teff i nasionami dyni bezglutenowy BIO
Masa netto: 250g
Producent: PIU BENE
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Włochy
Skład: woda, skrobia kukurydziana* 24%, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), nasiona dyni*, mąka teff* 5% (ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej), mąka z siemienia lnianego*, błonnik jabłkowy*, olej słonecznikowy*, łuski nasion babki płesznik*, proteiny grochu, sól, ekstrakt słodowy*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa*, drożdże* (Saccharomyces cerevisiae), przyprawy*
*składniki pochodzenia ekologicznego
Informacje o alergenach: może zawierać jaja, soję, sezam i łubin.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 868/207
Białko (g): 5,4
Węglowodany (g): 29
W tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 6,1
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,9
Błonnik pokarmowy (g): 7,2
Sól (g): 1,3
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
PRODUKT BEZ LAKTOZY: TAK
PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |