BEZGLUTENOWE BIO

PIU BENE Chleb z mąką teff i nasionami dyni bezglutenowy (250g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8019010338494

Chleb z mąką teff i nasionami dyni bezglutenowy BIO

Masa netto: 250g

Producent: PIU BENE

Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

Pochodzenie: Włochy

Skład: woda, skrobia kukurydziana* 24%, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), nasiona dyni*, mąka teff* 5% (ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej), mąka z siemienia lnianego*, błonnik jabłkowy*, olej słonecznikowy*, łuski nasion babki płesznik*, proteiny grochu, sól, ekstrakt słodowy*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa*, drożdże* (Saccharomyces cerevisiae), przyprawy*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Informacje o alergenach: może zawierać jaja, soję, sezam i łubin.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 868/207
Białko (g): 5,4
Węglowodany (g): 29
W tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 6,1
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,9
Błonnik pokarmowy (g): 7,2
Sól (g): 1,3

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

PRODUKT BEZ LAKTOZY: TAK

PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak