WEGETARIAŃSKI BIO

*KRAJOWA Sałata masłowa ekologiczna [1szt.] - BIO (k) (f)

  • Dodaj recenzję
  • SAŁATA – liście poprawiają trawienie, zapobiegają zaparciom, działają moczopędnie i przeciwzapalnie. We wszystkich częściach świeżych zielonych roślin występuje karoten –żeby skorzystać z wit. A trzeba spożywać sałatę z odrobiną oleju; można zwielokrotnić jej walory żywieniowe poprzez dodanie siekanych „zielenin”(koperku, natki pietruszki, szczypiorku, rzeżuchy, mięty pieprzowej), rzodkiewki, ogórka, pomidora i np. jajka na twardo.

    Przepis

    Sałatka z bazyliowym pesto
    Sałatka z bazyliowym pesto

    Składniki:

    • sałata BIO
    • ogórek BIO
    • pomidorki cherry BIO
    • mix oliwek BIO
    • papryka BIO
    • sera BIO
    • 3 łyżki pesto bazyliowego
    • orzeszki piniowe
    • pieczywko chrupkie z amarantusa

     

    Gotowa lista zakupowa

     

    Przygotowanie:

    Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Sałatę porwać na listki, pomidorki cherrt przekroić na pół a ogórka i paprykę w kostkę. Ser (do wyboru mozzarella, kozi lub owczy) pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z 3 łyżkami pesto. Na koniec dodać oliwki, posypać orzeszkami piniowymi. Sól i pieprz do smaku.

    Podawać z pieczywem chrupkim.

     

    ENG

    Components:

    • BIO lettuce
    • Cucumber BIO
    • Cherry tomatoes BIO
    • Mix olive BIO BIO
    • paprika BIO
    • cheese
    • 3 tablespoons basil pesto
    • Pin nuts
    • Crisp bread

     

    Product list

     

    Preparation: 

    Wash vegetable and dry. Peel the leaves of lettuce, cut cherry tomatoes in half, cucumber, and pepper into cubes. Cheese (mozzarella, goat or sheep) cut into cubes. Mix all ingredients with 3 tablespoons of pesto. Finally, add olives and pine nuts. Add salt and pepper to taste. 

    Serve with crisp bread.