BIO

*KÄRNTNERMILCH Ser Camembert 50% (100 g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 90151545
Producent: KÄRNTNERMILCH
Ekologiczny ser camembert z mleka krowiego - to miękki ser podpuszczkowy, który w procesie dojrzewania dzięki grzybom pleśni z gatunku Penicillium camemberti pokrywa się charakterystyczną białawą pleśnią. Camembert jest sprężysty przy lekkim naciskaniu, ma twardą, aksamitną skórkę i miękkie, rozpływające się wnętrze o białej lub lekko kremowej barwie. W smaku jest wyrazisty i ma ostry i charakterystyczny orzechowo grzybowy zapach. >>> Camembert można panierować i smażyć lub piec, podawać z owocami np. z żurawinami, z którymi się idealnie komponuje smakowo. Camembert można też marynować.

Masa netto: 100g

Producent: KÄRNTNERMILCH

Dystrybutor: Eko Wital

Pochodzenie: Austria

Skład: MLEKO*, podpuszczka mikrobiologiczna, sól stołowa, kultury bakterii.
*składniki pochodzące z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1304/311
Węglowodany (g): 0,5
 - w tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 25,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 15,0
Białko (g): 21,0
Błonnik (g): 0
Sól (g): 1,8

 

Alergeny: mleko

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze od 4 °C do 6 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: NIE
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK