PIACERI MEDITERRANEI Tortelloni z serem ricotta i szpinakiem, bezglutenowe (250g)
Tortelloni z serem ricotta i szpinakiem, bezglutenowe
Tortelloni z ricottą i ziołami są zwykle smażone z roztopionym masłem i liśćmi szałwii. Jako jedne z nielicznych dań z makaronu są tradycyjną potrawą na Wigilię.
UWAGA: Nie dodawać soli podczas gotowania
Masa netto: 250g
Producent: PIACERI MEDITERRANEI
Dystrybutor: Nerano
Kraj producenta: Włochy
Składniki: mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, jaja od kur z wolnego wybiegu 10%, ricotta 10% (serwatka, mleko krowie, śmietanka mleczna, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), grana padano (MLEKO, sól podpuszczkowa, JAJKO Lizozym), białko JAJKA, serwatka, krem, błonnik roślinny (bambus, babka płesznik, groch), sól, szpinak 0,8%, dekstroza, oliwa z oliwek extra virgin, aromat, zagęszczacz: guma ksantanowa, naturalny ekstrakt z oliwek, gałka muszkatołowa, cebula, czosnek, konserwant: Sorbinian potasu.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1319/ 314
Węglowodany (g): 47,0
- w tym cukry (g): 3,0
Tłuszcz (g): 10,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,4
Błonnik (g): 2,9
Białko (g): 9,8
Sól (g): 3,0
Alergeny: jajka
Możliwe alergeny: może zawierać śladowe ilości ryb i orzechów
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu (max 25 °) z dala od światła i źródeł ciepła. Po otwarciu opakowania produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: NIE
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: NIE
Bez jaj: NIE
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |