BIO

**FARAT Filet z piersi kurczaka ekologicznego (500g) - BIO (dostępność: pon-śr) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 281874???????
    Producent: FARAT
  • Filet z piersi kurczaka ekologicznego

    Masa netto: produkt wagowy

    Producent: Gospodarstwo Witold i Jadwiga Farat; Naturalny Drób

    Certyfikacja: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą Agro Bio Test.

    Produkt zmiennowagowy. Cena naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.


    Dostępność: Poniedziałek - Środa

     

    Uwaga! Gdy produkt zostanie zamówiony poza wskazanymi dniami dostępności, zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Naturalny Drób.

     

    Przepis

    Szaszłyki z kurczaka i brzoskwini z sosem borówkowym
    Szaszłyki z kurczaka i brzoskwini z sosem borówkowym

    SKŁADNIKI:

    350 g piersi z kurczaka

    1 papryka

    1 cukinia

    2 duże brzoskwinie

    1 czerwona cebula

    50 ml oliwy

    sól

    pieprz

    ½ łyżeczki płatków chili

    1 gałązka rozmarynu

    SOS BORÓWKOWY:

    200 g borówek

    1 mała czerwona cebula

    2 ząbki czosnku

    2 cm imbiru

    2 łyżki miodu

    1 łyżka koncentratu pomidorowego

    1 łyżeczka sosu sojowego

    ½ łyżeczki octu

    ½ łyżeczki płatków chili

    30 ml oleju

    sól

    pieprz

     

     

     

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek. Paprykę, cukinię, brzoskwinię oraz kurczaka kroimy w dużą kostkę. Doprawiamy oliwą, solą, pieprzem i płatkami chili. Dodajemy posiekany rozmaryn. Zostawiamy do zamarynowania na co najmniej 30 minut. Nabijamy składniki szaszłyków na patyczki. Grillujemy na rozgrzanym grillu przez 4 minuty z każdej strony. Czosnek, imbir oraz czerwoną cebulę siekamy w drobną kosteczkę. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Dodajemy pozostałe składniki. Borówki rozgniatamy widelcem. Całość gotujemy około 5 minut, do uzyskania gęstej konsystencji. Szaszłyki podajemy z sosem i szczypiorkiem.