
**FARAT Udka z kurczaka ekologicznego (ok.1 kg) - BIO (dostępność: pon.-wt. oraz czw.-pt.) (f)
Dostępność: poniedziałek - wtorek oraz czwartek - piątek
Producent: Gospodarstwo Witold i Jadwiga Farat
Kraj pochodzenia: Polska
Certyfikacja BIO: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą Agro Bio Test.
Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 1kg; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.
Składniki: udka kurczaka ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 352 kJ/84 kcal; Tłuszcz: 0,70 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,22 g; Węglowodany: 0,00 g; w tym cukry: 0,00 g; Białko: 19,20 g;
Uwaga! Gdy produkt zostanie zamówiony poza wskazanymi dniami dostępności, zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Naturalny Drób.
Dostawa i płatność: Dostawy realizujemy 24-72h od złożenia zamówienia transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic kurierem na terenie całej Polski, zamówienia zapakowane w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowuje świeżość.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
Przepis pochodzi od naszego dostawcy Old Friends Kimchi.
Składniki:
● 6 trybowanych udek z kurczaka
● 3 łyżki sosu sojowego
● 1 łyżka miodu
● 100 g masła
● 100 g mąki pszennej
● 2 jajka
● 150 g panko (lub bułki tartej)
● olej - do smażenia
Sos sojowy mieszamy z miodem i dokładnie obtaczamy w nim kurczaki. Następnie obsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju, przekładamy do głębokiej blachy, wyłożonej papierem do pieczenia i dodajemy 100 g masła. Pieczemy pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 120 C przez 3 godziny. Gotowe mięso studzimy, zdejmujemy skórę i panierujemy. Do trzech osobnych talerzy dodajemy kolejno: 100 g mąki, 2 rozkłócone jajka i 150 g panko. Panierujemy kurczaki po kolei w mące, jajku i panko. Smażymy na głębokim tłuszczu do mocnego zarumienienia.
Do podania:
● 4 bułki do burgerów dobrej jakości
● 200 g Old Friends Kimchi
● Kimchi majo
● 2 pomidory
● 1 sałata rzymska
Podjemy z dobrej jakości bułkami, kimchi, kimchi majonezem, pomidorem i rzymską.
Kimchi majo:
Składniki:
● 1 jajko
● szczypta soli
● szczypta pieprzu
● 2 łyżki soku z Old Friends Kimchi
● 1 łyżeczka soku z cytryny
● kropla sosu sojowego - opcjonalnie
● około 200-250 ml oleju np. rzepakowego lub winogronowego
Do wysokiego, wąskiego naczynia dodajemy jajko, sól, pieprz oraz olej i miksujemy blenderem ręcznym (nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy). Na koniec dodajemy sok z kimchi i cytrynę i krótko miksujemy tylko do połączenia.