BIO

**FARAT Udka z kurczaka ekologicznego (ok.1 kg) - BIO (dostępność: pon.-wt. oraz czw.-pt.) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 281883???????
    Producent: FARAT
  • Dostępność: poniedziałek - wtorek oraz czwartek - piątek

    Producent: Gospodarstwo Witold i Jadwiga Farat

    Kraj pochodzenia: Polska

    Certyfikacja BIO: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą Agro Bio Test.

    Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 1kg; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.

    Składniki: udka kurczaka ekologiczny

    Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 352 kJ/84 kcal; Tłuszcz: 0,70 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,22 g; Węglowodany: 0,00 g; w tym cukry: 0,00 g; Białko: 19,20 g;

     

    Uwaga! Gdy produkt zostanie zamówiony poza wskazanymi dniami dostępności, zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Naturalny Drób.

     

    Dostawa i płatność: Dostawy realizujemy 24-72h od złożenia zamówienia transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic kurierem na terenie całej Polski, zamówienia zapakowane w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowuje świeżość.

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C

    Produkt naturalny: TAK 
    Produkt wegetariański: NIE 
    Produkt wegański: NIE  
    Bez laktozy: TAK
    Bez cukru: TAK
    Bez sztucznych barwników: TAK 
    Bez konserwantów: TAK
    Bez jaj: TAK
    Bez orzechów: TAK 
    Bez drożdży: TAK 

    Przepis

    Kimchi kanapka z kurczakiem
    Kimchi kanapka z kurczakiem

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy Old Friends Kimchi.

    Składniki:

    ● 6 trybowanych udek z kurczaka

    ● 3 łyżki sosu sojowego

    ● 1 łyżka miodu

    ● 100 g masła

    ● 100 g mąki pszennej

    ● 2 jajka

    ● 150 g panko (lub bułki tartej)

    ● olej - do smażenia

    Sos sojowy mieszamy z miodem i dokładnie obtaczamy w nim kurczaki. Następnie obsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju, przekładamy do głębokiej blachy, wyłożonej papierem do pieczenia i dodajemy 100 g masła. Pieczemy pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 120 C przez 3 godziny. Gotowe mięso studzimy, zdejmujemy skórę i panierujemy. Do trzech osobnych talerzy dodajemy kolejno: 100 g mąki, 2 rozkłócone jajka i 150 g panko. Panierujemy kurczaki po kolei w mące, jajku i panko. Smażymy na głębokim tłuszczu do mocnego zarumienienia.

    Do podania:

    ● 4 bułki do burgerów dobrej jakości

    ● 200 g Old Friends Kimchi

    ● Kimchi majo

    ● 2 pomidory

    ● 1 sałata rzymska

    Podjemy z dobrej jakości bułkami, kimchi, kimchi majonezem, pomidorem i rzymską.

    Kimchi majo:

    Składniki:

    ● 1 jajko

    ● szczypta soli

    ● szczypta pieprzu

    ● 2 łyżki soku z Old Friends Kimchi

    ● 1 łyżeczka soku z cytryny

    ● kropla sosu sojowego - opcjonalnie

    ● około 200-250 ml oleju np. rzepakowego lub winogronowego

     

    Do wysokiego, wąskiego naczynia dodajemy jajko, sól, pieprz oraz olej i miksujemy blenderem ręcznym (nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy). Na koniec dodajemy sok z kimchi i cytrynę i krótko miksujemy tylko do połączenia.