WEGETARIAŃSKI BIO

Kukurydza słodka konserwowa BIO (340g) ORGANIC MARKET

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814663061
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Ekologiczna kukurydza w zalewie. Polecana głównie do do sałetek, surówek, zup czy duszonych dań warzywnych. Doskonały dodatek także do potraw kuchni wegetariańskiej i wegańskiej.

    Kukurydza słodka w zalewie ekologiczna

    Objętość netto: 340g, po odsączeniu 230g

    Producent: Organic Farma Zdrowia, Wyprodukowano przez: Baltussen Konservenfabriek B.V., P.O. Box-1 NL-6665 ZG DRIEL dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1, 02-417 Warszawa, PL-EKO-01.

    Składniki: kukurydza słodka ekologiczna, woda, sól morska, sok z cytryny ekologicznych.

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna: 85 kcal (357 kJ)
    • Białko: 3g
    • Węglowodany: 13g
    • w tym cukry: 5,2g
    • Błonnik: 3,3g
    • Tłuszcz: 1,6g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
    • Sól: 0,32g

    Certyfikacja: NL-BIO-01, rolnictwo UE

    Informacje dodatkowe: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 48 godzin.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

    Przepis

    Wielkanocna sałatka z buraczkami
    Wielkanocna sałatka z buraczkami

    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

    Składniki:

    • buraczki tarte 
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • 2-3 jajka
    • 1 czerwone cebula
    • 3 ogórki kiszone
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • jogurt naturalny
    • 1 łyżeczka majonezu
    • sól, pieprz
    • opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
    • rzeżucha/ kiełki

    Przygotowanie:

    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food