

ORGANIC Kukurydza słodka konserwowa ekologiczna (340g) - BIO
Kukurydza słodka w zalewie ekologiczna
Objętość netto: 340g, po odsączeniu 230g
Producent: Organic Farma Zdrowia, Wyprodukowano przez: Baltussen Konservenfabriek B.V., P.O. Box-1 NL-6665 ZG DRIEL dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1, 02-417 Warszawa, PL-EKO-01.
Składniki: kukurydza słodka ekologiczna, woda, sól morska, sok z cytryny ekologicznych.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 85 kcal (357 kJ)
- Białko: 3g
- Węglowodany: 13g
- w tym cukry: 5,2g
- Błonnik: 3,3g
- Tłuszcz: 1,6g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- Sól: 0,32g
Certyfikacja: NL-BIO-01, rolnictwo UE
Informacje dodatkowe: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 48 godzin.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Przepis
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.
Składniki:
- buraczki tarte
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2-3 jajka
- 1 czerwone cebula
- 3 ogórki kiszone
- 1/2 pęczka szczypiorku
- jogurt naturalny
- 1 łyżeczka majonezu
- sól, pieprz
- opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
- rzeżucha/ kiełki
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food