BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Kukurydza słodka konserwowa ekologiczna (340g) - BIO

Kod: 5907814663061
Producent: ORGANIC MARKET
Ekologiczna kukurydza słodka w zalewie. Polecana głównie do sałatek, surówek, zup czy duszonych dań warzywnych. Doskonały dodatek także do potraw kuchni wegetariańskiej i wegańskiej.

Masa netto: 340g 
Masa netto po odsączeniu: 230g
Producent: Organic Farma Zdrowia, Wyprodukowano przez: Baltussen Konservenfabriek B.V., P.O. Box-1 NL-6665 ZG DRIEL dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1, 02-417 Warszawa, PL-EKO-01.
Składniki: kukurydza słodka ekologiczna, woda, sól morska, sok z cytryny ekologicznych.
Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 357/85
Węglowodany: 13,0 g
 - w tym cukry: 5,2 g
Tłuszcz: 1,6 g
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Białko: 3,0 g
Błonnik: 3,3 g
Sól: 0,32 g

Certyfikacja: NL-BIO-01, rolnictwo UE
Informacje dodatkowe: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 48 godzin.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Przepis

Wielkanocna sałatka z buraczkami
Wielkanocna sałatka z buraczkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

Składniki:

  • buraczki tarte 
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2-3 jajka
  • 1 czerwone cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
  • rzeżucha/ kiełki

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food