WEGETARIAŃSKI BIO

Groszek zielony konserwowy (350g) ORGANIC MARKET

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814663160
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Ekologiczny groszek zielony w zalewie. Idealny do sałatek.

    Groszek zielony konserwowy bardzo drobny ekologiczny

    Masa netto: 350g, po odsączeniu 230g

    Producent: Organic Farma Zdrowia, Wyprodukowano przez: Baltussen Konservenfabriek B.V., P.O. Box-1 NL-6665 ZG DRIEL dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1, 02-417 Warszawa, PL-EKO-01.

    Składniki: groszek zielony ekologiczny, woda, sól morska, miód ekologiczny

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna: 73 kcal (306 kJ)
    • Białko: 7,1g
    • Węglowodany: 9,1g
    • w tym cukry: 1,4g
    • Błonnik: 4,5g
    • Tłuszcz: 0,6g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
    • Sól: 0,45g

    Certyfikacja: NL-BIO-01, rolnictwo UE

    Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 48 godzin.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

    Przepis

    Wielkanocna sałatka z buraczkami
    Wielkanocna sałatka z buraczkami

    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

    Składniki:

    • buraczki tarte 
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • 2-3 jajka
    • 1 czerwone cebula
    • 3 ogórki kiszone
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • jogurt naturalny
    • 1 łyżeczka majonezu
    • sól, pieprz
    • opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
    • rzeżucha/ kiełki

    Przygotowanie:

    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food