BIO

BABALSCY Mąka pszenna razowa typ 2000 (1kg) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5905198000564
Mąka pszenna razowa BIO Typ 2000, mielona na kamiennych żarnach, charakteryzuje się niskim stopniem przemiału. Typ 2000 informuje o ilości składników organicznych wyrażonych w gramach na 100kg próby mąki.

Mąka pszenna razowa typ 2000 BIO

Pszenica - jedno z najstarszych i najważniejszych zbóż uprawnych - jest głównie zbożem chlebowym. Pełne ziarno pszenicy zawiera otręby z błonnikiem, zarodek i wewnętrzną część ziarna. Mąka pełnoziarnista zatem, w porównaniu do innych mąk pszennych, zawiera więcej składników odżywczych: witaminy B-kompleks, białko, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk, minerały, witaminę E.

Doskonała do wypieku domowego chleba razowego, ale także do ciasta naleśnikowego i pierogowego. Można z niej przyrządzić makarony, ciastka, gofry i dietetyczne batony. Niekiedy dodawana jest też do zakwasu na żur. 

Masa netto: 1kg 

Producent: BABALSCY

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj producenta: Polska

Składniki: 100% mąka PSZENNA razowa typ 2000* 

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 116/ 28
Węglowodany (g): 70,1
 - w tym cukry (g): 2,7
Tłuszcz (g): 1,2
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2

Błonnik (g): 9,5

Białko (g): 9,2
Sól (g): 0,01

Alergeny: pszenica 

Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo Polska

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu 

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu: NIE 

Bez laktozy: TAK 

Bez cukru: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie