EKO WITAL

EKOWITAL Kasza jaglana ekologiczna (500g) - BIO

EKOWITAL Kasza jaglana ekologiczna (500g) - BIO

Kasza jaglana BIO Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa, ma oryginalny smak,. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami....

7,69 zł
EKOWITAL Passata pomidorowa ekologiczna (680g) - BIO

EKOWITAL Passata pomidorowa ekologiczna (680g) - BIO

Najwyższej jakości passata pomidorowa. Do wyprodukowania 100g produktu zużyto 180g pomidorów z południa Włoch, dzięki czemu produkt jest gęsty, wydajny i świetny w smaku....

7,79 zł
EKOWITAL Groszek zielony w zalewie (350g) - BIO

EKOWITAL Groszek zielony w zalewie (350g) - BIO

GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE - Regularne spożywanie groszku redukuje zmęczenie i znużenie, wspomaga prawidłowe formowanie się komórek oraz niweluje ryzyko wystąpienia anemii. Polecamy jako dodatek do sałatek, zapiekanek, dań obiadowych, zup....

8,99 zł
EKOWITAL Kapusta kiszona z marchewką (680g) - BIO

EKOWITAL Kapusta kiszona z marchewką (680g) - BIO

Produkt pasteryzowany. Kwaśna kapusta przełamana słodyczą marchwi. Kapusta kiszona to dobry produkt dla osób odchudzających się, ze względu na niską wartość energetyczną, dużą ilość błonnika i dość szybkie zapewnienie uczucia sytości. Produkt pasteryzowany....

10,69 zł
EKOWITAL Koncentrat pomidorowy (200g) - BIO

EKOWITAL Koncentrat pomidorowy (200g) - BIO

Produkt idealnie nadający się do zup, sosów. Stworzony z ekologicznego ekstraktu z pomidorów. Koncentrat pomidorowy to produkt otrzymany ze świeżych (lub mrożonych) dojrzałych, czerwonych pomidorów poddanych procesowi przetarcia i zagęszczania do określonej zawartości ekstraktu, utrwalony fizycznie lub chemicznie” Produkcja koncentratu polega na uzyskaniu przecieru, a następnie jego odwodnieniu do żądanego stężenia suchej masy; stosuje się 3-10 krotne zagęszczenie. Jest produktem nietrwałym i wymaga utrwalenia (najczęściej termicznego). Po rozlaniu do opakowań i hermetycznym zamknięciu koncentrat pomidorowy poddaje się pasteryzacji (w temp. ok. 100 st. C, 25-50 minut) lub sterylizacji (powyżej 100 st. C). Straty Wit.C w czasie produkcji koncentratu pomidorowego wynoszą ok.50%; karotenoidów ok. 70%, a witamin z grupy B 40-70%. Okres przechowywania koncentratu pomidorowego w temperaturze 0-18 st. C, wynosi nie mniej niż 12 miesięcy (opakowania szklane) i 9 miesięcy (opakowania metalowe)....

11,29 zł