**WASĄG Polędwica wołowa sezonowana (ok.200g) - BIO (dostawa do sklepu - wtorek) (f)
Polędwica sezonowana BIO to najbardziej szlachetna część półtuszy wołowej BIO, wspaniale smakuje jako stek grilowany bądź smażony. Jest również elementem najczęściej wybieranym przez zwolenników tatara. Jest bardzo miękka i delikatna, a odpowiednio przygotowana "rozpływa się w ustach". Polędwica wołowa sezonowana na mokro nie krócej niż 21 dni. Ten okres sprawia, że włókna stają się bardzo miękkie, a smak mięsa zostaje wyraźnie podkreślony. Podczas smażenia należy mocno rozgrzać patelnię, nie jest wymagane używanie pieprzu ani soli, ponieważ steki same w sobie mają wyśmienity smak. Soli i pieprzu można użyć już na talerzu, według własnych upodobań. Polecamy mięso sezonowane w sezonie letnim na wykwintną ucztę przy grillu oraz na wyjątkowe kolacje.
Polędwica sezonowana BIO
Mięso surowe wołowe BIO, pakowane próżniowo. Wołowina sezonowana na mokro minimum 21 dni. Steki porcjowane w plastry o grubości ok.2,5 cm.
Dlaczego warto wybrać stek z polędwicy BIO sezonowanej:
- mięso pochodzi tylko od zwierząt ekologicznych
- na etapie produkcji wykonywana jest profesjonalna selekcja elementów wołowych
- prowadzony jest stały monitoring temperatury i wilgotności podczas sezonowania
- polędwica sezonowana BIO – element, który dzięki sezonowaniu zyskuje niezwykłą miękkość i wyjątkowy aromat, polecany na steki, tatara i wiele innych ekskluzywnych potraw,
- sezonowany na mokro minimum 21 dni - nie ma ubytku wody, mięso wołowe BIO sezonuje się we "własnych sokach",
- certyfikat Eko – daje pewność co do pochodzenia mięsa i sposobu produkcji
Produkt zmiennowagowy, waga tacki waha się w granicach +/-30%.
Masa netto: ok.200g
Producent: WASĄG
Dystrybutor: Wasąg
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: mięso wołowe BIO 100%
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1664 kJ/ 392 kcal
Węglowodany (g): 96
- w tym cukry (g): 92,5
Tłuszcz (g): 0,5
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Błonnik (g): 1,9
Białko (g): 0,1
Sól (g): 0,153
Ceryfikat: TAK
Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać nie dłużej niż 24 godz. Spożyć po obróbce termicznej. Temperatura przechowywania: od +1°C do +4°C.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez orzechów: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |