Dostępność: pon-wt, czw-pt
BEZ LAKTOZY BIO
Dostępność: pon-wt, czw-pt

**FARAT Mięso mielone z indyka ekologiczne (ok. 500g) - BIO (dostępność: pn.-wt. i czw.-pt.) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 283312???????
Producent: FARAT

Mięso mielone z indyka ekologicznego to doskonały wybór dla osób, które cenią sobie zdrowie i jakość produktów. Indyk hodowany jest bez stosowania antybiotyków i hormonów i jest wolny od szkodliwych substancji. Mięso jest delikatne i lekkostrawne, co sprawia, że stanowi doskonały składnik do wielu potraw. 

Dostępność: poniedziałek - wtorek oraz czwartek - piątek

UWAGA! Gdy produkt zostanie zamówiony poza wskazanymi dniami dostępności, zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Naturalny Drób.

Dostawa i płatność: Dostawy realizujemy 24-72h od złożenia zamówienia transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic kurierem na terenie całej Polski, zamówienia zapakowane w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowuje świeżość.

 

Producent: Gospodarstwo Witold i Jadwiga Farat

Kraj pochodzenia: Polska

Certyfikacja BIO: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą Agro Bio Test.

Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 500g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.

Składniki: mięso mielone z indyka ekologiczny

Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 352 kJ/84 kcal; Tłuszcz: 0,70 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,22 g; Węglowodany: 0,00 g; w tym cukry: 0,00 g; Białko: 19,20 g

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: NIE 
Produkt wegański: NIE  
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK 

Przepis

Pasztet z indyka z batatem (bez glutenu, bez jajek)
Pasztet z indyka z batatem (bez glutenu, bez jajek)

Czas przygotowania: 20 minut

Czas pieczenia: 40 minut

SKŁADNIKI:

  • 500 g surowego mielonego mięsa z indyka (pierś, polędwica)
  • 150 g ugotowanego batatu
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 2 łyżki świeżo zmielonego lnu
  • ½ łyżeczki sproszkowanej gałki muszkatołowej
  • sól himalajska różowa
  • świeżo zmielony pieprz biały
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • żurawina niskosłodzona
  • liście laurowe do dekoracji

 

Gotowa lista zakupowa

 

Przygotowanie: Zmielone mięso z indyka włóż do miski, posól je i popierz, wymieszaj Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na patelni z 1 łyżką oleju, dodaj do mięsa Dołóż ugotowany batat, świeżo zmielone siemię lniane, lubczyk i olej Wszystkie składniki zblenduj przy pomocy ręcznego blendera, uzyskując gładką masę Dopraw solą, papryką, gałką muszkatołową, wymieszaj Nagrzej piekarnik do 180°C w opcji z termoobiegiem Foremkę wysmaruj olejem, obsyp bezglutenowymi płatkami owsianymi i wypełnij pasztetem, dociskając do dna i brzegów formy Wierzch pasztetu udekoruj żurawiną oraz liśćmi laurowymi Foremkę z pasztetem wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 40 minut Upieczony pasztet wyjmij z piekarnika i wystudź w keksówce, przełóż na deskę Podawaj bardzo dobrze wystudzony