**FARAT Mięso mielone z indyka ekologiczne (ok. 500g) - BIO (dostępność: pn.-wt iczw.-pt.)
Mięso mielone z indyka ekologicznego to doskonały wybór dla osób, które cenią sobie zdrowie i jakość produktów. Indyk hodowany jest bez stosowania antybiotyków i hormonów i jest wolny od szkodliwych substancji. Mięso jest delikatne i lekkostrawne, co sprawia, że stanowi doskonały składnik do wielu potraw.
Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu w poniedziałki i czwartki.
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 3 dni od dnia dostawy do magazynu.
Świeża dostawa tego produktu do naszego magazynu, która odbywa się pod koniec tygodnia, uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.
Realizacja zamówień: poniedziałek - piątek
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.
>> Wysyłka do klienta: poniedziałek, wtorek, czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta: poniedziałek - piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa
>>> W przypadku braku dostępności produkt FARAT zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Naturalny Drób.
Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 500g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.
Producent: Gospodarstwo Witold i Jadwiga FARAT/NATURALNY DRÓB
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: mięso mielone z indyka ekologicznego
Certyfikat: Produkt Rolnictwa Ekologicznego pod kontrolą AgroBioTest
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C. Świeże ekologiczne mięso bez konserwantów należy przygotować lub zamrozić w dniu dostawy.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 40 minut
SKŁADNIKI:
- 500 g surowego mielonego mięsa z indyka (pierś, polędwica)
- 150 g ugotowanego batatu
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka suszonego lubczyku
- 2 łyżki świeżo zmielonego lnu
- ½ łyżeczki sproszkowanej gałki muszkatołowej
- sól himalajska różowa
- świeżo zmielony pieprz biały
- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- żurawina niskosłodzona
- liście laurowe do dekoracji
Przygotowanie: Zmielone mięso z indyka włóż do miski, posól je i popierz, wymieszaj Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na patelni z 1 łyżką oleju, dodaj do mięsa Dołóż ugotowany batat, świeżo zmielone siemię lniane, lubczyk i olej Wszystkie składniki zblenduj przy pomocy ręcznego blendera, uzyskując gładką masę Dopraw solą, papryką, gałką muszkatołową, wymieszaj Nagrzej piekarnik do 180°C w opcji z termoobiegiem Foremkę wysmaruj olejem, obsyp bezglutenowymi płatkami owsianymi i wypełnij pasztetem, dociskając do dna i brzegów formy Wierzch pasztetu udekoruj żurawiną oraz liśćmi laurowymi Foremkę z pasztetem wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 40 minut Upieczony pasztet wyjmij z piekarnika i wystudź w keksówce, przełóż na deskę Podawaj bardzo dobrze wystudzony