BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ZDROWO NAMIESZANE Mieszanka do wyrobu naleśników z mąką gryczaną (200g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5903317213208
Naleśniki, które wychodzą już od pierwszego i po zjedzeniu których czujesz się lekko! Nasz miks do przygotowania naleśników jest stworzony z pełnowartościowych i bezglutenowych mąk. Kochają go zarówno osoby unikające glutenu w diecie jak i wszyscy glutenożercy. Delikatne ciasto pasuje zarówno do słodkiego jak i wytrawnego nadzienia.

SKŁADNIKI: mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20%), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniajace (winian potasu, weglan sodu)), kurkuma*, sol himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

W misce połacz ze soba wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody, 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła). Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą. Odczekaj 5 minut, aż˙ ciasto zgęstnieje. Nagrzej patelnię , ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika). Wylej na patelnie cienką warstwę ciasta. Naleśniki smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden na drugim. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto - jeśli zbyt zgęstnieje dodaj troche wody.