WEGETARIAŃSKI BIO

EKKO Olej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno (500 ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4779048081208
Producent: EKKO
Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K. Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 220 stopni Celsjusza. >>> Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstaną ciekawe kompozycje smakowe.
Objętość netto: 500 ml
Producent: EKKO
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj producenta: Litwa
Kraj pochodzenia składników: Litwa
Składniki: ekologiczny olej rzepakowy rafinowany tłoczony na zimno
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal):  3415 kJ/850 kcal
Węglowodany: 0 g
 - w tym cukry: 0 g
Tłuszcz: 99,9 g
w tym:
 - kwasy tłuszczowe nasycone: 7,0 g
 - kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 57 g
 - kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 28 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Witamina E: 32 mg (267 %)**
Witamina K: 26,2 µg (34,9 %)**
** - dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od otwarcia.
 
Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie