Papryka czerwona słodka mielona BIO
Papryka bogata jest w witaminę C. Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów
Papryka czerwona słodka mielona BIO
Papryka bogata jest w witaminę C. Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów
*produkt rolnictwa ekologicznego
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
"Od kiedy pamiętam, w moim rodzinnym domu nigdy na święta nie kupowało się gotowych wędlin. Za to piekło się kilka rodzajów mięsiw. Od karkówki w zalewie, po schaby i wszelkiego rodzaju drób. Ta pierś z indyka cudownie nadaje się do serwowania zarówno na ciepło, jak i na zimno, kiedy staje się jedną z wędlin. Cienko pokrojona, cudownie urozmaici bożonarodzeniowe śniadania i kolacje."
Składniki na 6- 8 porcji:
Marynata:
Marynata: wszystkie składniki marynaty łączymy w misce. Wkładamy do niej mięso i dokładnie ją wmasowujemy. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na minimum 12 – 14 godzin. Im dłużej mięso poleży w marynacie, tym po upieczeniu będzie bardziej soczyste.
Wyjmujemy mięso z marynaty i zawijamy sznurkiem, nadając mu owalny albo okrągły kształt.
Układamy w naczyniu żaroodpornym albo garnku żeliwnym, zalewamy marynatą z nocnego leżakowania, dolewamy białe wytrawne wino i wstawiamy na ok. 70 – 80 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
W trakcie całego pieczenia co 10 – 15 minut mięso polewamy sosem z pieczenia. Dzięki temu będzie przyrumienione z góry i soczyste w środku.
Po upieczeniu wyjmujemy mięso z piekarnika i pozwalamy mu odpocząć przez 5 – 10 minut i dopiero wtedy pozbywamy się sznurka.
Zamów teraz! Twoje zamówienie zrealizujemy jeszcze DZIŚ! Sprawdź szczegóły
Jeśli złożysz zamówienie teraz, Twoje zamówienie zrealizujemy:
jutro jutro