Papryka czerwona słodka mielona BIO
Papryka bogata jest w witaminę C. Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów
Papryka czerwona słodka mielona BIO
Papryka bogata jest w witaminę C. Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów
*produkt rolnictwa ekologicznego
Przepis
Składniki: / przepis dla 6 osób/
Przygotowanie:
Do miski wkładamy mięso mielone, jajko, otręby, łyżkę startego sera, jeden posiekany ząbek czosnku oraz zioła, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, zwilżamy dłonie. Formujemy kulki wielkości orzecha, przekładamy na duży talerz. Na dużej patelni wkładamy łyżkę oliwy i masła, dodajemy ząbek czosnku, podsmażamy. Uwaga, nie może się przypalić. Cebulę kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię, podsmażamy na rumiany kolor. W tym czasie przekładamy nasze pomidory z puszki do miski i rozdrabniamy je blenderem na gęstą papkę. Dodajemy na patelnię wraz ze śmietanką i wodą, wkładamy pulpeciki. Wszystko gotujemy ponad 20 minut. Pulpeciki nie mogą być w środku różowe. Jeżeli nasz sos będzie za szybko gęstniał, należy dodać więcej wody. Gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Na samym końcu nasz sos wraz z mięsem doprawiamy solą, pieprzem, papryką i jeśli jeszcze chcecie- ziołami. Na samym końcu możemy udekorować talerz listkiem bazylii i startym serem:)
Zamów teraz! Twoje zamówienie zrealizujemy jeszcze DZIŚ! Sprawdź szczegóły
Jeśli złożysz zamówienie teraz, Twoje zamówienie zrealizujemy:
jutro 21 marca (wtorek)