WEGETARIAŃSKI BIO

DARY NATURY Papryka wędzona słodka (50g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5902741006318
    Producent: DARY NATURY
  • Papryka wędzona słodka BIO

    Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.

    Masa netto: 50g

    Producent: DARY NATURY

    Pochodzenie: Polska

    Skład: papryka wędzona słodka*

    *składniki pochodzenia ekologicznego 

    PRODUKT BIO: TAK

    Przepis

    VAIANA
    VAIANA

     Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

    Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając.

    SKŁADNIKI:

    • 2 jajka
    • 1 szczypta chilli – opcjonalnie
    • 2 szczypty wędzonej papryki 
    • 1 łyżka szczypioru
    • 2 łyżki sera feta
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 garść szpinaku
    • 3 suszone pomidory
    • ½ czerwonej papryki
    • 1 łyżka wody
    • ½ łyżeczki oleju rzepakowego

     

    PRZYGOTOWANIE:

     Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

    Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając.

    Jajka roztrzepać w miseczce, dodać do nich sól, pieprz i wlać na patelnię. Przykryć patelnię i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, dodać na wierzch pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1-2 minuty.

    Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

     

    * Przepis pochodzi z książki Agaty Ziemnickiej i Juliena Sosso „ZDROWA I PROMIENNA SKÓRA 60 potraw dla pięknej cery”