*EKOPIEROŻEK Uszka z mięsem (300g) - BIO
Uszka z mięsem ekologiczne
Masa netto: 300g
Producent: AR Szelc Sp.J.
Składniki: mąka pszenna*, mięso wołowe* 40%, ziemniaki*, cebula*, tłuszcz wieprzowy*, woda, jaja świeże*, sól, pieprz*
*surowce ekologiczne
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje dodatkowe:
Wyrób pakowany w atmosferze ochronnej.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni C
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 5 dni
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
SKŁADNIKI:
- koncentrat barszczu czerwonego
- uszka z kapustą i grzybami
- 0,5 kg włoszczyzny (marchew, seler, pietruszka, por)
- 2 cebule
- 1 kg buraków
- 20 g suszonych grzybów
PRZYGOTOWANIE:
Przygotować 2 litry wywaru z warzyw. Gotować około 30-35 minut. Osobno ugotować opłukane i namoczone w wodzie suszone grzyby, odcedzić. Do ugotowanego wywaru dodać 1 słoiczek koncentratu barszczu czerwonego, zamieszać, nie gotować, gdyż barszcz straci swój intensywny kolor. Na talerz położyć uszka i zalać gorącym barszczem. Dodać pokrojone w paski ugotowane grzyby.