*EKOPIEROŻEK Uszka z mięsem (300g) - BIO
Kod: 5902596893866
Producent: EKOPIEROŻEK
Uszka z mięsem - ręcznie lepione, ekologiczne uszka z mięsem. Wykonane według rodzinnej receptury.
Delikatne, cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj, chude mięso wołowe, którym faszerowane są uszka - wszystkie składniki pochodzą od lokalnych hodowców. Danie najwyższej jakości, która decyduje o smaku, dzięki któremu na jednej porcji uszek z mięsem nigdy się nie kończy.
>>> Uszka z mięsem można podać z barszczem czerwonym lub białym. Sprawdzą się również jako przystawka, a także jako danie na co dzień.
>>> BEZ konserwantów
>>> Ręcznie wykonane
>>> W opakowaniu jest ok. 30 -35 sztuk uszek
Więcej
Masa netto: 300g
Producent: EKOPIEROŻEK
Dystrybutor: AR Szelc Sp.J.
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: mąka pszenna*, mięso wołowe* 40%, ziemniaki*, cebula*, tłuszcz wieprzowy*, woda, jaja świeże*, sól, pieprz*
*składniki ekologiczne
Alergeny: pszenica, jaja
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. +0°C - +4°C
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 5 dni
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: NIE
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
| Certyfikat BIO: | Tak |
| Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
| Bez laktozy: | Nie |
| Wegetariański: | Nie |
| Wegański: | Nie |
| Bez glutenu w składnikach: | Nie |
| Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis z produktem: *EKOPIEROŻEK Uszka z mięsem (300g) - BIO
Barszcz czerwony
SKŁADNIKI:
- koncentrat barszczu czerwonego
- uszka z kapustą i grzybami
- 0,5 kg włoszczyzny (marchew, seler, pietruszka, por)
- 2 cebule
- 1 kg buraków
- 20 g suszonych grzybów
PRZYGOTOWANIE:
Przygotować 2 litry wywaru z warzyw. Gotować około 30-35 minut. Osobno ugotować opłukane i namoczone w wodzie suszone grzyby, odcedzić. Do ugotowanego wywaru dodać 1 słoiczek koncentratu barszczu czerwonego, zamieszać, nie gotować, gdyż barszcz straci swój intensywny kolor. Na talerz położyć uszka i zalać gorącym barszczem. Dodać pokrojone w paski ugotowane grzyby.