BIO

*EKOPIEROŻEK Uszka z mięsem (300g) - BIO

Kod: 5902596893866
Producent: EKOPIEROŻEK
Uszka z mięsem - ręcznie lepione, ekologiczne uszka z mięsem. Wykonane według rodzinnej receptury. Delikatne, cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj, chude mięso wołowe, którym faszerowane są uszka - wszystkie składniki pochodzą od lokalnych hodowców. Danie najwyższej jakości, która decyduje o smaku, dzięki któremu na jednej porcji uszek z mięsem nigdy się nie kończy. >>> Uszka z mięsem można podać z barszczem czerwonym lub białym. Sprawdzą się również jako przystawka, a także jako danie na co dzień. >>> BEZ konserwantów >>> Ręcznie wykonane   >>> W opakowaniu jest ok. 30 -35 sztuk uszek
Masa netto: 300g
Producent: EKOPIEROŻEK
Dystrybutor: AR Szelc Sp.J.
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: mąka pszenna*, mięso wołowe* 40%, ziemniaki*, cebula*, tłuszcz wieprzowy*, woda, jaja świeże*, sól, pieprz*
*składniki ekologiczne

Alergeny: pszenica, jaja
Warunki przechowywania:
Przechowywać w lodówce w temp. +0°C - +4°C 
Data minimalnej trwałości:
nie krótsza niż 5 dni

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: NIE
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis z produktem: *EKOPIEROŻEK Uszka z mięsem (300g) - BIO

Barszcz czerwony
Barszcz czerwony

SKŁADNIKI:

  • koncentrat barszczu czerwonego
  • uszka z kapustą i grzybami
  • 0,5 kg włoszczyzny (marchew, seler, pietruszka, por)
  • 2 cebule
  • 1 kg buraków
  • 20 g suszonych grzybów

 

Gotowa lista zakupowa

 

PRZYGOTOWANIE:

Przygotować 2 litry wywaru z warzyw. Gotować około 30-35 minut. Osobno ugotować opłukane i namoczone w wodzie suszone grzyby, odcedzić. Do ugotowanego wywaru dodać 1 słoiczek koncentratu barszczu czerwonego, zamieszać, nie gotować, gdyż barszcz straci swój intensywny kolor. Na talerz położyć uszka i zalać gorącym barszczem. Dodać pokrojone w paski ugotowane grzyby.

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie