BIO

BIORGANICA NUOVA Oliwki czarne bez pestek w zalewie (280g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8029689004217
Producent: BIORGANICA NUOVA

Oliwki czarne bez pestek ekologiczne, wegańskie

Skład: oliwki czarne *, woda, ocet winny*, sól , kwasek cytrynowy

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Masa / objętość netto: 280g

Pochodzenie: Włochy

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 813kJ / 198kcal

Białko: 1,30g

Węglowodany: 2,30g

w tym cukry: 0,60g

Tłuszcz: 19,60g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9g

Sól: 4,90g

Certyfikacja: IT BIO 006, rolnictwo UE

Informacje dodatkowe:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niz 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Przepis na mini pizzy z bakłażanami
Przepis na mini pizzy z bakłażanami

składniki:

  • 1 bakłażan
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • pesto Verde Ecomil
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • 1 garść czarnych oliwek (bez pestek)
  • 2 garście wegańskiego startego sera
  • oregano

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Umyj bakłażana i usuń zieloną część. Pokrój w plastry o grubości jednego centymetra i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaj trochę soli i oliwy z oliwek i piecz w piekarniku przez 15 minut. Gdy bakłażan jest w piekarniku, posiekaj pomidorki koktajlowe i oliwki. Gdy bakłażan będzie gotowy, wyjmij go z piekarnika i na każdy plasterek dodaj sos pesto, pomidorki koktajlowe, oliwki, starty ser i odrobinę oregano. Piecz przez kolejne 10 minut.

 

Przepis pochodzi od dostawcy Ecomil.