


BIORGANICA NUOVA Oliwki czarne bez pestek w zalewie (280g) - BIO
Oliwki czarne bez pestek ekologiczne, wegańskie
Skład: oliwki czarne *, woda, ocet winny*, sól , kwasek cytrynowy
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Masa / objętość netto: 280g
Pochodzenie: Włochy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 813kJ / 198kcal
Białko: 1,30g
Węglowodany: 2,30g
w tym cukry: 0,60g
Tłuszcz: 19,60g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9g
Sól: 4,90g
Certyfikacja: IT BIO 006, rolnictwo UE
Informacje dodatkowe:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niz 3 miesiące.
Przepis
składniki:
- 1 bakłażan
- szczypta soli
- oliwa z oliwek extra virgin
- pesto Verde Ecomil
- 1 garść pomidorków koktajlowych
- 1 garść czarnych oliwek (bez pestek)
- 2 garście wegańskiego startego sera
- oregano
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Umyj bakłażana i usuń zieloną część. Pokrój w plastry o grubości jednego centymetra i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaj trochę soli i oliwy z oliwek i piecz w piekarniku przez 15 minut. Gdy bakłażan jest w piekarniku, posiekaj pomidorki koktajlowe i oliwki. Gdy bakłażan będzie gotowy, wyjmij go z piekarnika i na każdy plasterek dodaj sos pesto, pomidorki koktajlowe, oliwki, starty ser i odrobinę oregano. Piecz przez kolejne 10 minut.
Przepis pochodzi od dostawcy Ecomil.