BYODO Majonez wegański aioli bezglutenowy (250ml) - BIO
Majonez wegański aioli bezglutenowy BIO
Objętość netto: 250ml
Producent: BYODO
Dystrybutor: Eko Wital Sp. z o.o.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Skład: olej słonecznikowy*, woda, syrop z agawy*, oliwa extra virgin*, Condimento Bianco* (biały ocet winny*, skoncentrowany sok z winogron*), ocet spirytusowy*, musztarda* (woda, ocet spirytusowy*, GORCZYCA*, sól morska), bulion* (sól, skrobia kukurydziana*, cebula*, marchew*, przyprawy*, zioła*), sól, ocet spirytusowy*, czosnek* (0,6%), białko słonecznika*, zagęszczacz:guma guar*, maranta*, curry*.
*produkty pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza produktu na 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1672 kJ/ 406 kcal
Białko (g): 1,4
Węglowodany (g): 4,6
W tym cukry (g): 4,5
Tłuszcz (g): 42
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 3,5
Sól (g): 1,4
Informacje o alergenach: Może zawierać śladowe ilości sezamu i selera. Zawiera gorczycę.
Certyfikacja: PL-EKO-01
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej
SKŁADNIKI:
- kilka płatów pstrąga wędzonego
- pół czerwonej cebuli
- 3 łyżki octu jabłkowego
- pół pęczka koperku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu szczypta cukru
- 4 cytryny kostki lodu
- łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.