WEGETARIAŃSKI BIO

EKOWITAL Syrop z agawy jasny (250ml) - BIO

  • (1 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249970380
    Producent: EKO WITAL
  • Syrop z agawy jasny  ekologiczny.

    Ekologiczny syrop z agawy. świetny dodatek do deserów i potraw. 

    Porcja 100ml dostarcza: 431 kcal(22%), 0g tłuszczu(0%).

    *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).


    Objętość netto: 250ml

    Producent: Eko-Wital

    Kraj  pochodzenia : Meksyk

    Skład: syrop z agawy jasny*
    *-składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

    Wartość odżywcza produktu na 100g:
    Wartość energetyczna
    (kJ/kcal):     1805 kJ/ 431 kcal
    Węglowodany (g):     108
    W tym cukry (g):     96
    Sól (g):     0,03

    Certyfikacja: NL-BIO-01, PL-EKO-01

    Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

     

    Przepis

    Ciabatta
    Ciabatta

    Składniki:

    • 100 g mąki ryżowej

    • 100 g mąki owsianej

    • 100 g mąki kukurydzianej + mąka do posypania

    • 100 g skrobii ziemniaczanej

    • 20 g łupiny (łuski) babki jajowatej

    • 7 g suchych drożdży

    • sól (12 g w przypadku soli himalajskiej)

    • 2 łyżki syropu z agawy lub syropu klonowego

    • około 500 ml ciepłej wody

    Suche składniki wymieszaj, dodaj syrop. Stopniowo wlewaj wodę i wyrabiaj ciasto. Ma być miękkie, elastyczne i słone. Przełóż je na stolnicę posypaną mąką i chwilę zagniataj. Uformuj bułki o długości 10 cm. Przykryj je ściereczką i odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce. Naczynie żaroodporne ( z pokrywką) wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 230 stopni. Do gorącego naczynia włóż 2 bułki, natnij i przykryj pokrywką. Wstaw na 20 minut do piekarnika. Po upieczeniu wyjmij je i wystudź na kratce z piekarnika. Tak samo postępuj z kolejnymi bułkami. Jeśli w pomieszczeniu jest niska temperatura, ciasto może wyrastać dłużej.

     

    Przepis pochodzi od Ewy Ługowskiej, autorki bloga misamocy.pl oraz książek „Misa Mocy Przewodnik po kuchni zmieniającej świat” i “Misa Mocy 2. Dieta eliminacyjna i dla alergików”.