Pasta kremowa z avocado bezglutenowa (140g) - BIO
Gęsta pasta o intensywnym smaku awokado. Doskonała do smarowania pieczywa, jako dodatek do pieczonych ziemniaków, sałatek, przystawek itp.
Masa netto: 140g
Producent: ALLOS
Dystrybutor: Bio Planet S.A.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Składniki: przecier z awokado* 20%,(awokado* 98%, sól, substancja zagęszczająca - guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), olej słonecznikowy* woda, pomidory*, nasiona słonecznika* sok cytrynowy*, cebula *, syrop agawy * sól morska, białko w proszku z nasion słonecznika szpinak w proszku * tapioka *, czosnek *, kurkuma *, pieprz *
* składniki ekologiczne
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna - 1248 kJ / 302 kcal
Tłuszcz - 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,6 g
Węglowodany -7,6 g
w tym cukry -5,1 g
Błonnik- 2,4 g
Białko - 3,1 g
Sól - 1,4 g
Certyfikat: PL-EKO-07-07904
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Smakuje najlepiej tuż po otwarciu
Data min. trwałości:
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |