


Budyń truskawkowy bezglutenowy - BIO
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego). Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Sposób przygotowania:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do 150 ml szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Masa netto: 40 g
Producent: Amylon
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Czechy
Składniki: skrobia kukurydziana*, suszone truskawki* (6%), sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat truskawkowy
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 386 kJ/ 91 kcal
Węglowodany (g): 17
- w tym cukry (g): 11
Tłuszcz (g): 1,3
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,9
Białko (g): 2,9
Sól (g): 0,09
Alergeny:
Możliwe alergeny:
Certyfikat: CZ-BIO-001
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Data min. trwałości: 60 dni
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Nietestowany na zwierzętach: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |