Fasolka szparagowa w zalewie ekologiczna
Fasolka szparagowa należy do roślin strączkowych bogatych w białko i błonnik, wspomagające układ pokarmowy. Jest tez niezbędna w diecie cukrzyka gdyż jest mało kaloryczna a ponadto ma niski indeks glikemiczny. Polecamy do sałatek oraz jako dodatek do dań głównych.
Masa netto: 340g, po odsączeniu 185g
Producent: Eko-Wital, Wyprodukowano dla Eko-Wital Sp. z o.o. ul. Jagiellońska 82; 03-301 Warszawa, PL-EKO-01
Skład: fasolka szparagowa*, woda, sól morska.
*składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Wartość odżywcza produktu na 100g:
Wartość energetyczna
(kJ/kcal): 110 kJ/ 26 kcal
Białko (g): 1,6
Węglowodany (g): 2,9
W tym cukry (g): 0,8
Tłuszcz (g): 0,3
W tym kwasy tłuszczowe
nasycone (g): 0,1
Błonnik pokarmowy (g): 2,6
Sól (g): 0,45
Certyfikacja: NL-BIO-01 rolnictwo UE
Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 dni.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.