BIO

ORGANIC Figi suszone ekologiczne (1kg) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5908249973510

Figi bio to suszone powoli owoce z upraw ekologicznych. Skoncentrowana w wyniku suszenia słodycz pozwala dostarczyć dużą dawkę energii w małej porcji. Ten znany od wieków i najbardziej naturalny sposób przechowywania owoców powoduje, że zawarte w figach witaminy i składniki mineralne są dostępne przez cały rok. Figi podobnie jak wszystkie suszone owoce, są skarbnicą składników mineralnych: potasu, żelaza, magnezu i wapnia. Źródło naturalnej słodyczy i błonnika. Dodatek fig do posiłków pomaga utrzymać w organiźmie równowagę kwasowo-zasadową. Dla cierpiących na bezsenność - radzę włączenie fig do wieczornego posiłku.

Figi suszone ekologiczne

Masa netto: 1kg

Producent: Organic Farma Zdrowia

Składniki: figi suszone ekologiczne. Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna: 257 kcal (1087 kJ)
  • Białko: 3,3g
  • Węglowodany: 54g
  • Tłuszcz: 0,9g

Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

 

Przepis na słodki sos: taką samą ilość suszonych fig, śliwek i daktyli należy umyć i przelać wrzątkiem. Po odsączeniu zalać zimną wodą i gotować powoli przez 1h uzupełniając wodę do pożądanej konsystencji. Posolić szczyptą soli morskiej. Po ostudzeniu zmiksować.

Przepis

Domowa granola
Domowa granola

W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem.

 

W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem. 

 

Składniki:

    • 2 szklanki płatków bezglutenowych (ryżowych, gryczanych etc.)
    • ½ szklanki oliwy z oliwek - mleko roślinne i owoce do podania, laska wanilii do przechowywania  

Wykonanie:

Składniki płynne połącz z suchymi w dużej misce i przełóż do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, często mieszając by uniknąć przypalenia. Wystudź, przełóż do słoja z laską wanilii dla nadania aromatu. Podawaj na pyszne śniadanie i ciesz się prawdziwą energią.

 

 

autor przepisu: natchniona.pl