*KOMVIDA Kombucha Cytryna i imbir (250ml) - BIO
Spożywanie kombuchy wspomaga trawienie, układ odpornościowy oraz eliminację toksyn. Poprawia również florę jelitową, dzięki probiotycznym właściwościom napoju.
Cukier dodawany do przygotowania kombuchy Komvida, jest niemal w całości zużywany podczas procesu fermentacji.
Objętość netto: 250 ml
Producent: KOMVIDA
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Składniki: woda, cukier*, zielona herbata* (0,9 %), kultura kombuchy (symbioza mikroorganizmów i drożdży), sok cytrynowy* (0,9 %), sok z imbiru* (1,2 %) i imbir*
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 43/10
Węglowodany (g): 2,55
- w tym cukry (g): 1,5
Tłuszcz (g): 0,13
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce. w temperaturze pomiędzy +2C. a +8 C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE