GRANORO Makaron penne rigate pełnoziarnisty (500g) - BIO
Makaron penne rigate pełnoziarnisty BIO
Masa netto: 500g
Producent: GRANORO
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Włochy
Skład: mąka PSZENNA pełnoziarnista*, woda
*składniki pochodzenia ekologicznego
Informacje o alergenach: Zawiera pszenicę.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1487/352
Białko (g): 11,5
Węglowodany (g): 67
W tym cukry (g): 3,4
Tłuszcz (g): 2,4
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,6
Błonnik pokarmowy (g): 8
Sól (g): 0
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRODUKT BIO: TAK
Przepis
Kolejna Dietetyczna Pocztówka Centrum Dietetyki Consilium Vitalis zabiera nas do aromatycznych Włoch prezentując jak w prosty sposób przygotować tradycyjne włoskie danie rodem z domu Medyceuszy - penne po florencku. Tą oraz wszystkie inne potrawy prezentowane w serii Dietetycznych Pocztówek znajdziesz w dietach Centrum Dietetyki Consilium Vitalis!
Składniki:
- makaron penne razowy 200g
- bakłażan 200g
- suszone pomidory 100g
- bazylia 20g
- pieczarki 120g
- oliwa z oliwek 40g
- kurczak 400g
- czosnek 15g
- pomidory koktajlowe 120g
Przygotowanie:
Ugotować makaron al dente, pokroić bakłażan w romby, pieczarki w cząstki, kurczaka w paski, pomidory na połówki. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić bakłażan i smażyć ok 2 min. Następnie dodać kurczaka i dalej smażyć razem kolejne 5 min, dorzucając pieczarki aż do ich zrumieniania. Dodać czosnek, suszone pomidory i siekaną bazylię. Na koniec połączyć wszystko z makaronem i chwilę razem zagrzać. Potrawa gotowa!