


NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb gryczany z komosą bezglutenowy, bez cukru (300g) - BIO
Dla wszystkich osób wykluczających z pożywienia gluten i pszenicę. Bardzo oryginalny w smaku, na naturalnym bezglutenowym zakwasie na bazie mąki z quinoa (komosy ryżowej) i kasztanowej. Osoby przyzwyczajone do smaku gryki w połączeniu z komosą ryżową i kasztanem odlkryją bogactwo smaku. Nie zawiera cukru, drożdży, środków spulchniających, mleka, tłuszczu zwierzęcego i jajek. Bezpieczny dla chorych na Celiakie i odpowiedni dla Vegan. Pozbawiony dodatków uznanych za niepożądane.
Masa netto: 300g
Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: woda, mąka quinoa*, mąka gryczana*, mąka kasztanowa*, skrobia z manioku (tapioka)*, olej słonecznikowy*, płatki gryczane*, nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa*, babka płesznik* *składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1023/244
- Białko (g): 6,35
- Węglowodany (g): 38,66
- - W tym cukry (g): 1,65
- Tłuszcz (g): 6,09
- - W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,7
- Sól (g): 0,88
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.