

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb wykwintny bezglutenowy, bez cukru (300g)
Chleb wykwintny bezglutenowy, bez cukru
Dla wszystkich osób wykluczających z pożywienia gluten i pszenicę. Bardzo oryginalny w smaku, na naturalnym bezglutenowym zakwasie na bazie mąki z quinoa (komosy ryżowej), kasztanowej i gryczanej. Nie zawiera cukru, drożdży, środków spulchniających, mleka, tłuszczu zwierzęcego i jajek. Bezpieczny dla chorych na Celiakię i odpowiedni dla Vegan. Pozbawiony dodatków uznanych za niepożądane. Chleb wypiekany z podstawowych składników na autorskiej recepturze BioPiekarza hołdującego zasadzie “Tylko Zdrowy Chleb”.
Masa netto: 300g
Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA
Pochodzenie: Polska
Skład: woda, mąka z komosy ryżowej, mąka kasztanowa, mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka jaglana, skrobia z manioku (tapioka), olej rzepakowy, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 923/219
Białko (g): 5
Węglowodany (g): 37,3
W tym cukry (g): 3
Tłuszcz (g): 5,5
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,6
Sól (g): 0,72
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.