ALCE NERO Ocet balsamiczny (250ml) - BIO
Kod: 8009004908512
Producent: ALCE NERO
Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs (drobiu i mięs czerwonych), duszonych warzyw, risotto, sałat, marynat i sosów.
>>> Kwasowość: 6 %.
Więcej
Ocet balsamiczny to redukcja niefermentowanego soku winogronowego (zwanego moszczem winogronowym), który jest gotowany, a następnie leżakowany. Tradycyjny ocet balsamiczny jest gęsty i ma delikatną równowagę słodkiego i kwaśnego smaku. Tą szczególna jakość octów balsamichnych oznacza się według trzech kategorii: tradizionale (DOP), ocet balsamiczny z Modeny (IGP) lub Condimento grade.
Im droższa butelka, tym ocet będzie bardziej lepki, złożony i słodki.
Oznaczenie IGP informuje, iż ocet został wyprodukowany i rozlany w Modenie we Włoszech. To oznaczenie geograficzne zapewnia pewny i kontrolowany standard jakości.
Octy IGP wykonane są z połączenia octu winnego i moszczu winogronowego. Winogrona w occie IGP mogą pochodzić z dowolnego miejsca na świecie, jednak muszą być przetwarzane i pakowane w Modenie, aby uzyskać etykietę z tym symbolem. Różnorodność winogron zapewnia większą różnorodność smaku i tekstury w occie IGP.
Objętość netto: 250 ml
Producent: ALCE NERO
Dystrybutor: BioPlanet
Kraj producenta: Włochy
Składniki: ocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Certyfikat: Produkt rolnictwa ekologicznego IT BIO CPB
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |