WEGETARIAŃSKI BIO

Rzodkiewka ekologiczna pęczek 1szt. - BIO (I)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 1015
  • Niskokaloryczna chrupiąca przekąska. Odświeżający dodatek do sałatek, kanapek, chłodników i twarożków. Rzodkiewkę ekologiczną warto jadać całą tzn. razem z liśćmi, młode listki wykorzystać w sałatkach, zupach - pomagają w procesie trawienia i są smaczne. Są bogate w żelazo, zawierają 12 pierwiastków, ważny jest zestaw żelazo, miedź i mangan (poprawia ukrwienie organizmu), ważne więc przy anemii i przy wysiłku umysłowym.

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Niemcy

     

    CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

    BEZGLUTENOWY: TAK

    BEZLAKTOZOWY: TAK

    WEGETARIAŃSKI: TAK

     

    Przepis

    Bajgiel z kimchi
    Bajgiel z kimchi

    Nie ma chyba nic prostszego w przygotowaniu niż kanapki. Proste nie musi oznaczać nudy! Bajgiel z kimchi to przepyszna pozycja na śniadanie i nie tylko!

    Składniki:

    • 1 bajgiel
    • czedar z nerkowców Zakwasownia
    • liście szpinaku
    • rzodkiewka
    • pomidor
    • kimchi dla bąbelków Zakwasownia

    Bajgla (lub ulubioną bułeczkę) przekroić i posmarować czedarem z każdej strony. Na przekrojone połówki położyć liście szpinaku, pokrojone rzodkiewki oraz pomidory (lub inne ulubione warzywa) oraz najciekawszy dodatek – przepyszne, chrupiące kimchi! Złożyć i voila! Smacznego śniadanka!