BIO

Seler naciowy ekologiczny (1szt.) - BIO (I)

Kod: 2135

Chrupiąca przekąska, dodatek do zup i sałatek. Można też wycisnąć z niego sok. Seler znany był już w starożytności i polecany był jako afrodyzjak oraz jako środek na uspokojenie. Nać selera występowała też na monetach rzymskich zamiennie z całym warzywem. Dziś cenimy selera za zawartość folianów (36 µg/100 g), witaminę C (3,1 mg/100 g), E (0,27 mg/100 g) oraz A (449 IU/100 g), a także potas (260 mg/100g), wapń (40 mg/100 g), fosfor (24 mg/100 g) i magnez (11 mg/100 g). Doskonale znany jest osobom na dietach redukcyjnych, ponieważ w 100g dostarcza jedynie 14 kcal, ale za to 1,6 g błonnika. (Źródło: USDA)

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Hiszpania/Włochy

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis z produktem: Seler naciowy ekologiczny (1szt.) - BIO (I)

Koktajl oczyszczający
Koktajl oczyszczający

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety".

SKŁADNIKI na 1 porcję:

• ½ małego awokado

• łodyga selera naciowego

• garść kiełków słonecznika

• garść młodego szpinaku lub jarmużu

• 3 łyżki soku z cytryny

• 2 łyżki świeżej kolendry

• 2 łyżki amarantusa ekspandowanego

• woda mineralna

WYKONANIE

1. Awokado obierz i wyjmij pestkę. Miąższ pokrój w mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.

2. Seler pokrój w plasterki, kiełki i szpinak opłucz, a następnie osusz.

3. Włóż wszystkie składniki do kielicha blendera.

4. Zmiksuj na gładko, uzupełniając wodą mineralną do pożądanej konsystencji.

Opinie o produktach i sklepie