WEGETARIAŃSKI BIO

BIO PLANET Słonecznik łuskany (1kg) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814664662
    Producent: Bioplanet
  • Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

    Słonecznik łuskany BIO

    Masa netto: 1kg 

    Producent:  BIO PLANET

    Dystrybutor: Bio Planet

    Kraj pochodzenia: Polska

    Kraj pochodzenia składników: Słowacja

    Składniki: słonecznik łuskany* 100% 

    *składniki pochodzące z upraw ekologicznych

     

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2458 kJ/ 594 kcal
    Węglowodany (g): 12
     - w tym cukry (g): 0,5
    Tłuszcz (g): 49
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,7

    Białko (g): 23
    Sól (g): 0 

    Alergeny: produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

    Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

     

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu w składnikach: TAK 

    Bez laktozy: TAK 

    Bez cukru: TAK 

    Bez barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

     

    Przepis

    Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
    Świąteczny kremowy torcik czekoladowy

      PRZYGOTOWANIE:

    1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
    2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
    3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
    4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
    5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.

      SKŁADNIKI:

      PRZYGOTOWANIE:

    1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
    2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
    3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
    4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
    5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
    6. Do garnuszka przełożyć gęste części kremu kokosowego z dwóch puszek.
    7. Dodać połamane na kostki czekolady, cynamon, imbir i podgrzewać powoli, mie- szając, aż czekolady się rozpuszczą i idealnie połączą z kremem.
    8. Masę wylać na przygotowany spód.
    9. Po przestygnięciu wstawić na noc do lodówki.
    10.  Przed podaniem posypać kakao

          

     

     

     

     Produkty polecane do tego  przepisu:

     

    śliwki suszone bez pestek  mleko kokosowe     słonecznik łuskany 

    * Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl