BIOFOOD Sok wielowarzywny kwaszony (0.3l) - BIO

Dodaj recenzję:
  • 5907752683473
  • Producent: BIO FOOD
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 8,99 zł
  • cena produktu z VAT

Produkty bio
Sok wielowarzywny kwaszony.
 
Producent: BioFood

Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach.
W porównaniu z surowcem charakteryzują się:

· wysokimi walorami smakowymi,

· stosunkowo wysoką zawartością witaminową (proces kwaszenia stabilizuje witaminę C i prowitaminę A),

· pozytywnymi cechami zdrowotnymi, ponieważ bakterie fermentacji mlekowej nie wytwarzają związków szkodliwych dla zdrowia ,a ich metabolizm hamuje rozwój bakterii patogennych,

· niską kalorycznością gotowego wyrobu i wysoką trwałością.

Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z buraka i kapusty kwaszonych, jabłka, selera, marchwi oraz utrwalenie przez pasteryzację.

Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę A, E, D, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. sód, wapń, potas, miedź, magnez, mangan, żelazo, fosfor, chlor, siarka, arsen, molibden, nikiel, kobalt.
węglowodany: śr. 4,83g/100g,
białka: śr. 0,46g/100g,
tłuszcze: śr. 0,03g/100g.

Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa przeciwnowotworowo, przeciwdziała zaparciom, koi system nerwowy, wzmacnia odporność, pomaga zwalczać infekcje, obniża ciśnienie krwi, przeciwdziała w chorobie wieńcowej, obniża poziom cholesterolu, posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, działa krwiotwórczo, wzmacnia włosy i paznokcie.

Certyfikat nr 494B RE-04/2002/PL AgroBioTest.