![*WASĄG Szynka sarmacka ekologiczna (100g) - BIO *WASĄG Szynka sarmacka ekologiczna (100g) - BIO](/media/products/2d3da7150671d47dc8a4e37f17b6af8c/images/thumbnail/gallery_280170.jpg?lm=1672826062)
![](/media/products/2d3da7150671d47dc8a4e37f17b6af8c/images/thumbnail/gallery_Zrzut-ekranu-2020-09-14-o-09.57.59.png?lm=1663650741)
![BEZGLUTENOWE](/uploads/product_group/gluten free.png)
![BIO](/uploads/product_group/listek.png)
*WASĄG Szynka sarmacka ekologiczna (100g) - BIO
Szynka sarmacka
UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.
>>> Możliwość pokrojenia wędliny w plastry - na życzenie klienta.
Krojenie możliwe tylko do 500g. Pozostała część produktu powyżej 500g sprzedawana jest w pełnym kawałku.
Masa netto: minimalna 100g lub wielokrotność 100g (np. 0,5kg = 5szt.)
Producent: WASĄG
Składniki: mięso wieprzowe EKO (do wyprodukowania 100g produktu użyto 111,1g szynki wieprzowej EKO), sól, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, przyprawy EKO, substancja konserwująca: azotyn sodu.
*składnik rolnictwa ekologicznego pod kontrolą
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 519/123
Białko (g): 19
Węglowodany (g): <0,5
- w tym cukry (g): <0,5
Tłuszcz (g): 3,3
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,3
Białko (g): 23,0
Sól (g): 1,8
Ekogwarancja PTRE RE-06/2003/PL, nr certyfikatu PTRE-001920-04
Produkty ekologiczne firmy Wasąg cieszą się dużym uznaniem w regionie. Cały proces technologiczny odbywa się pod nadzorem technologów.
W ciągłej sprzedaży jest szeroki asortyment wędzonek. Są to wędzonki surowe, o przedłużonym okresie przydatności do spożycia. Charakteryzują się one wyjątkowym smakiem i delikatnym aromatem.
Cykl produkcyjny polega na długim wędzeniu dymem zimnym, co wpływa na czystość mikrobiologiczną wyrobu.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |