BEZGLUTENOWE BIO

*WASĄG Szynka sarmacka ekologiczna (100g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 280170???????
Producent: WASĄG
Delikatny smak z wyrazistą domieszką aromatycznych przypraw dobrze pasuje do spaghetti, a także pizzy z dodatkiem ananasa. Wyśmienicie sprawdza się także z pieczonymi ziemniakami.    Produkt jest wykonany jest w prawie stu procentach z mięsa z małą domieszką przypraw, co gwarantuje najwyższą jakość wyrobu. 

Szynka sarmacka

UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.

>>> Możliwość pokrojenia wędliny w plastry - na życzenie klienta.
Krojenie możliwe tylko do 500g. Pozostała część produktu powyżej 500g sprzedawana jest w pełnym kawałku.

 

Masa netto: minimalna 100g lub wielokrotność 100g (np. 0,5kg = 5szt.)

Producent: WASĄG

Składniki: mięso wieprzowe EKO (do wyprodukowania 100g produktu użyto 111,1g szynki wieprzowej EKO), sól, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, przyprawy EKO, substancja konserwująca: azotyn sodu.

*składnik rolnictwa ekologicznego pod kontrolą

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 519/123

Białko (g): 19

Węglowodany (g): <0,5

 - w tym cukry (g): <0,5

Tłuszcz (g)3,3

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,3

Białko (g): 23,0

Sól (g): 1,8

 

Ekogwarancja PTRE RE-06/2003/PL, nr certyfikatu PTRE-001920-04

Produkty ekologiczne  firmy Wasąg cieszą się dużym uznaniem w regionie. Cały proces technologiczny odbywa się pod nadzorem technologów.

W ciągłej sprzedaży jest szeroki asortyment wędzonek. Są to wędzonki surowe, o przedłużonym okresie przydatności do spożycia. Charakteryzują się one wyjątkowym smakiem i delikatnym aromatem.

Cykl produkcyjny polega na długim wędzeniu dymem zimnym, co wpływa na czystość mikrobiologiczną wyrobu.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie